Warmste 8 september ooit gemeten voert veel zonaanbidders naar het strand

Foto: Inter Visual Studio

ZANDVOORT – Voor de derde achtereenvolgende dag wijzen de thermometers waarden aan die nooit eerder werden gemeten op dezelfde datum. Ook vandaag dus: officieel de warmste 8 september ooit gemeten, aldus Weeronline.

(bron: ANP – Nieuws.NL – Weeronline / foto’s: Inter Visual Studio)

Om 15.00 uur steeg de temperatuur in De Bilt naar 29,6 graden. Het vorige record voor deze datum was 29,5 graden en werd gemeten in 1911. Dus meer dan een eeuw geleden. Het  record van vandaag is het vijfde datum-warmterecord behaald voor De Bilt in 2023. Woensdag en donderdag gingen al de boeken in als de warmste 6 en 7 september. Eerder kwam het op 1 januari en 8 juli tot een officieel datum-warmterecord.

Landelijk is het nog wat warmer. De hoogste temperatuur is deze vrijdag gemeten in Eindhoven: 30,9 graden. Bij dat meetstation is ook sprake van een regionale hittegolf, net als in Gilze-Rijen, Volkel en Hoek van Holland. Meer meetstations volgen in de loop van de dag.

Voor de badplaatsen in Noord-Holland betekent het in ieder geval een flinke opsteker na een zomer, die nu niet bepaald als meest zonnige de geschiedenis in zal gaan. Als het aan de strandpaviljoenhouders ligt mag deze nazomerse-bijna-hittegolf dus nog best even aanhouden.

Het zorgde vandaag in ieder geval voor volop sfeer in Zandvoort, zoals bijgaande foto’s bewijzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen