Organisatie Dam tot Damloop op zoek naar nog 80 vrijwilligers

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZAANDAM/AMSTERDAM – Zowat alles staat klaar om de Dam tot Damloop van volgend weekend tot een succes te maken. Op één ding na: er zijn nog tachtig vrijwilligers nodig, zegt organisator Jan Willem Mijderwijk van Le Champion.

(bron: Le Champion/NH)

Er zijn net zoals de afgelopen jaren verschillende evenementen dit weekend: er wordt gefietst, gewandeld én hardgelopen. Daarnaast is er weer de Mini Dam tot Damloop voor kinderen. Het is een megaklus voor de organisatie, die bij elkaar 1.100 vrijwilligers nodig heeft. Verreweg het grootste gedeelte daarvan is dus al ingevuld. Maar die laatste 80 zijn ook nodig, zegt Mijderwijk.

Het is niet zo dat het doorgaan van de Dam tot Damloop in gevaar komt. Mijderwijk: “Het evenement gaat gewoon door, in het uiterste geval moet je uitzendkrachten gaan inzetten. Maar de Damloop kunnen we alleen organiseren als we de kosten niet te hoog laten oplopen. Wordt het te duur, dan houd je het niet vol op lange termijn.”

De organisatie hoopt dan ook dat zich de komende dagen alsnog voldoende vrijwilligers zullen melden. Dan kan via DEZE LINK.

Cookieinstellingen