Max Verstappen grijpt in sprintrace Qatar derde wereldtitel Formule 1

Foto: Inter Visual Studio

Max Verstappen heeft zijn derde wereldtitel in de Formule 1 ruim voor het einde van het seizoen al te pakken. De Nederlander wist zich na twaalf van de negentien ronden in de sprintrace al verzekerd van het kampioenschap doordat zijn teamgenoot Sergio Pérez crashte en uitviel. De Mexicaan behaalde geen punten voor het WK, waarmee het voor Verstappen helemaal niet meer uitmaakt op welke positie hij zal eindigen in de sprintrace.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

Verstappen is de elfde coureur in de historie van de Formule 1 met drie of meer wereldtitels. Recordhouders zijn Lewis Hamilton en Michael Schumacher met zeven titels. Andere illustere coureurs met drie titels zijn onder anderen Niki Lauda, Ayrton Senna en Nelson Piquet, die de vader is van Max’ vriendin Kelly.

Het lopende seizoen telt nog zes races, de hoofdrace op zondag in Qatar meegeteld. Daarna zijn er nog de GP’s van de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Las Vegas en Abu Dhabi. Zo zeldzaam vroeg in het seizoen kampioen worden presteerde eerder alleen de Duitse legende Michael Schumacher in 2002 in een Ferrari.

Verstappen was dit jaar ongekend dominant. Hij won dertien van de zestien grands prix en was ook de snelste in de sprintrace bij de GP van Oostenrijk. Slechts één keer stond hij niet op het podium. Dat was in de GP van Singapore, waar hij vijfde werd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen