‘Dakar-gevoel’ op Kennemerstrand tijdens IJmuiden Strandrace

Foto: Dennis Gouda

IJMUIDEN – Wie zich dit weekend op het strand van IJmuiden begeeft waant zich spontaan in de woestijn tijdens de Dakar-ralley. Circa 50 off-roaders  strijden deze dagen om de winst tijdens de enige strandrace in Nederland.

De strandrace IJmuiden is inmiddels een traditie, elk jaar vechten gemiddeld 50 off-roaders twee dagen lang op het Kennemer strand met als ultiem doel de winnaar te worden van de enige strandrace in Nederland. Mens en machine worden tot het uiterste getest, het IJmuidense zand is inmiddels meer berucht dan beroemd, de enige wedstrijd van de NK Offroad series die volledig op zand verreden wordt. Voor de meeste teams een genot, maar gelijktijdig voor de auto’s de grootste uitdaging, zoveel zand…. dat veelal zwaarder is dan menig duin in de woestijn! Voor de liefhebbers die graag komen kijken bij deze sportieve happening: ook morgen, zondag 15 oktober, wordt er nog geracet op het Kennemer Strand.

Behalve een sportieve en technische uitdaging levert de strandrace ook unieke beelden op. Tijdens de race waren en zijn ook de fotografen Ton van Steijn en Dennis Gouda aanwezig. Van hun in dit bericht al enkele foto’s:

Klik HIER voor de complete fotoserie van Ton van Steijn (hieronder een kleine selectie)

Klik HIER voor de complete fotoserie van Dennis Gouda. (hieronder een kleine selectie)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen