Telstar in blessuretijd langs MVV; laatste in competitie heel even eerste in 2e periode

VELSEN ZUID – We staan op de eerste plaats om de periodetitel’. Het was een spontane uitbarsting van de speaker van Telstar als reactie op de tweede driepunter van het seizoen voor de Witte Leeuwen, die MVV in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd de illusie ontnam van een punt mee naar Maastricht.

(foto’s: Dennis Gouda)

Het duel van gisteravond was er een in de kelder van de KKD. Telstar begon aan de wedstrijd als ‘rode lantaarndrager’ terwijl MVV met een 16e plaats en 6 verloren wedstrijden op rij, ook geen droomstart van de competitie kende.

Vanaf het begin was één ding duidelijk: Telstar had zich voorgenomen om te gaan voor de overwinning. Een instelling die zich al na 10 minuten uitbetaalde via Zakaria Eddahchouri. De aanvaller schoot raak uit een voorzet van Alex Plat: 1-0. Daarvoor was Telstar ook al gevaarlijk geweest via Eddahchouri (schot op doelman Romain Matthys) en Danzell Gravenberch (inzet ruim naast).

Mike Snoei blij en opgelucht bij de vroege 1-0

De openingstreffer bleek een startschot voor een boeiende eerste helft waarbij het nooit saai werd en waarbij MVV in de 19e minuut heel dicht bij de gelijkmaker kwam toen toen Rayan Buifrahi de bal op de binnenkant van de paal krulde en het leer wonder boven wonder de lijn niet passeerde.
Ondanks veel kansen over en weer kon Telstar met 1-0 naar de rust ingaan.

In de tweede helft duurde het even voordat het vuur weer echt in het duel kwam. Pas na een kwartier rommelig over-en-weer voetbal creëerde Telstar weer de nodige kansen, waarbij vooral Cain Seedorf voor de nodige onrust zorgde in de Maastrichtse verdediging.Naarmate de tweede helft vorderde ontwikkelde Telstar zich steeds meer als de bovenliggende partij, toch bleef het spannend door de kleine marge van slechts één doelpunt. Daarbij zorgde het aanvallende spel van Telstar ook voor de nodige risico’s in de verdediging van de Velsenaren. Risico’s die pijnlijk zichtbaar werden in de 87e minuut van de wedstrijd toen eerst Dailon Livramento de paal van het Telstardoel raakte en vervolgens niet veel later diezelfde Livramento op aangeven van Kostons alsnog voor de 1-1 zorgde. Het leidde tot een Maastrichts feestje dat echter niet van lange duur zou zijn. Want net als tegen Jong Ajax enkele weken geleden was het opnieuw Quinten van den Heerik, die als invaller tekende voor het tweede mandje aan de voor Telstar ‘goede kant’ van het scorebord .

Quinten van den Heerik wederom het goudhaantje

Door de winst op MVV heeft Telstar nu 7 punten uit 10 wedstrijden en staat nu op de 18e plaats met alleen Jong Ajax en TOP Oss achter zich. Deze twee ploegen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.  Wat de 2e periode betreft is een ander verhaal. Gisteren waren het de eerste wedstrijden in de 2e periode. Doordat Roda JC en VVV gelijk speelden (de enige andere wedstrijd in de KKD gisteravond) staat Telstar nu heel eventjes aan kop met drie punten.

De volgende tegenstander van Telstar is NAC Breda, dat op dit moment 14e staat in de competitie.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Klik HIER voor de uitgebreide foto-impressie van de wedstrijd gemaakt door Telstar-fotograaf Dennis Gouda