Telstar flikt ’t wéér in blessuretijd: 1-0 winst met tien man tegen TOP Oss

De 1-0 in blessuretijd
De 1-0 in blessuretijd
Foto: Dennis Gouda

VELSEN – Telstar is er gisteravond voor de derde keer op rij in geslaagd om in blessuretijd de volle drie punten in een thuiswedstrijd veilig te stellen. Waren het eerder Jong Ajax en MVV die in de dying seconds de winst aan de Witte Leeuwen moesten laten, nu was het TOP Oss, dat ondanks een stevig veldoverwicht en talloze kansen, toch met lege handen terug kon reizen naar het Brabantse.

Een wedstrijd met een voorgeschiedenis in de vorm van de ‘regenboogshirt-affaire’ waardoor trainer Mike Snoei het gisteravond zonder zijn topscorer Zakaria Eddahchouri moest stellen. Daarnaast ontbraken er ook al 9 spelers door blessures en schorsingen.

Maar ’t kon nog erger. Dat bleek toen al in de 6e minuut van de wedstrijd toen Danny Bakker Joshua Zimmerman van TOP Oss, die op weg was richting keeper Joey Houweling, net buiten het strafschopgebied onderuit haalde en daarmee een rode kaart incasseerde. Het betekende dat Telstar nagenoeg de volledige wedstrijd met 10 man stond tegenover een bloed ruikende selectie van Ruud Brood.Het leidde in de eerste helft van de wedstrijd tot eenrichtingsverkeer richting goal van de uitblinkende Joey Houweling die ook nu weer de honneurs van de geblesseerde Ronald Koeman jr. indrukwekkend waarnam. Ondanks het veldoverwicht (62% balbezit) en volop kansen slaagden de Ossenaren er niet in om het net te vinden.

Blessuretijd is Telstartijd
In de tweede helft ging het meer gelijk op. In een qua niveau erg matige wedstrijd kregen beide ploegen nog wel de nodige kansen, maar tot de negentigste minuut bleven de twee nullen op het scorebord. Maar zoals ADO Den Haag een ‘Haags Kwartiertje;  heeft, zo blijkt Telstar zijn eigen ‘blessuretijd is Telstartijd’ te hebben. Want nauwelijks tikten de eerste seconden van de extra tijd weg of het was aanvoerder Mitch Apau die vanuit een rommelige situatie na een hoekschop de bal over de doellijn frommelde. ‘Een lelijke goal beslist een lelijke wedstrijd’ zo luidde het oordeel van de verslaggever van ESPN. Maar ook een lelijke goal telt!

Dankzij de overwinning klimt Telstar naar de zeventiende plaats in de eerste divisie. Het staat nu op tien punten uit twaalf wedstrijden. In de strijd om de periodetitel staat Telstar nu 5e met 6 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week vrijdag gaan de Noord-Hollanders op bezoek bij Helmond Sport, dat op dit moment op de 9e plaats staat in de KKD.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en voor de Interviews na de wedstrijd met matchwinner Mitch Apau en Telstar-trainer Mike Snoei door mediapartner NH.

Hieronder enkele foto’s van fotograaf Dennis Gouda. Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen