KLM Urban Trail Haarlem: sportief, cultureel en kletsnat

HAARLEM – Gisteren, zondag 5 november, vond in Haarlem voor de 5e keer de KLM Urban Trail plaats, een (hard)loopevenement waarbij sport, cultuur en architectuur naadloos samenvloeien.

Ruim tweeduizend lopers verschenen aan de start op het MAAK terrein voor een looproute over (naar keuze) 6 of 12 kilometer door de Muggenstad, langs en door een aantal bijzondere locaties. Er werd gestart in zogenaamde ‘waves’, groepen van steeds zo’n 30 lopers, dit om te voorkomen dat er te veel ophoping zou ontstaan op de diverse locaties.Wat al snel duidelijk werd was dat de deelnemers die startten in de eerste waves in het voordeel waren, omdat die nog een groot deel van het parcours droog konden afleggen. Dat was lang niet voor iedereen weggelegd, want het buienradar kreeg dit keer genadeloos gelijk: in de loop van de ochtend kwam de regen met bakken uit de lucht.Maar zoals gezegd, de deelnemers in de eerste waves konden grotendeels droog de locaties ontdekken. De eerste locaties op de route waren Peakz Padel, Mooie Boules en Molen De Adriaan die deze editie weer hun deuren openstelden. De deelnemers van de lange route liepen op een bijzondere wijze door Intersport Twinsport en de Pathé bioscoop, terwijl Stichting De Wereld Kindertheater voor leuke entertainment zorgde. Ondanks de regen kon er vanaf het dakterras van DeDAKKAS over het mooie centrum van Haarlem gekeken worden.Het parcours eindigde voor beide routes bij de keuken van Pepijn’s Kitchen en de treinstellen van de NS Treinmodernisering. Daar kregen alle deelnemers een uniek kijkje achter de schermen.

Voor liefhebbers van de KLM Urban Trails: er worden er dit jaar nog drie georganiseerd, te weten op 19 november in en door Arnhem, op 3 december en op 17 december in Eindhoven.

Hieronder een kleine selectie sfeerfoto’s van de Urban Trail Haarlem. Klik voor de filmimpressie op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

(klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van de Urban Trail Haarlem) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen