Dutch Junior brengt beste jeugdbadmintonners ter wereld naar Haarlem

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Van 28 februari tot en met 3 maart vindt in de DEGIRO-hal in Haarlem de 43e editie van de YONEX Dutch Junior International plaats, hét internationale badmintontoernooi voor jeugd onder 19 jaar. Voor dit toernooi reizen topspelers van over de hele wereld af naar Haarlem. Het toernooi is alle dagen gratis toegankelijk voor publiek.

Over het toernooi
De YONEX Dutch Junior International werd in 1981 voor het eerst georganiseerd en is uitgegroeid tot het sterkste jeugdbadmintonevenement ter wereld na het jeugd-WK. Op het toernooi komen spelers in actie die een aantal jaar later deelnemen aan EK’s, WK’s en de Olympische spelen. Zo namen in het verleden spelers als Lin Dan (China, veelvoudig wereld- en olympisch kampioen), Mia Audina (Indonesië/Nederland, olympisch finaliste) en voormalig Duinwijck-speelster Selena Piek (meervoudig olympiër) deel aan de Dutch Junior. Het toernooi staat internationaal dan ook hoog aangeschreven en is, naast de Honkbalweek Haarlem, één van de twee topsporttoernooien die Haarlem te bieden heeft.Editie 2024
Ook dit jaar kent de YONEX Dutch Junior een sterke bezetting, zo vertellen toernooidirecteuren Thilini Scherpenzeel en Jules Bakker. Scherpenzeel: “Zo doet de top-6 van de wereldranglijst mee aan de herenenkel. Ook op de andere onderdelen (damesenkel, herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel) is er een sterke bezetting met veel top-10 spelers. In totaal doen er ruim driehonderd deelnemers mee, afkomstig uit onder meer Nederland, Duitsland, Italië, Canada, Australië, China, Zuid-Korea, India, Indonesië en Japan. De buitenlandse deelnemers verblijven gedurende het toernooi in en om Haarlem, waarbij sommige landen een grote begeleidingsgroep van professionals meenemen. Voor veel jonge spelers is dit hun eerste internationale toernooi of zelfs reiservaring buiten hun thuisland.”Organisatie
Die mix van verschillende culturen creëert een geweldige sfeer, aldus Jules Bakker: “Je weet niet wat je meemaakt. In de hal zijn vijf banen naast elkaar en meestal wordt op alle banen tegelijkertijd een partij gespeeld, dus je komt ogen en oren tekort. Natuurlijk zijn vooral de finales op zondag bloedstollend spannend, maar ook de dagen ervoor bruist het in de hal van de energie. Het is heel gaaf om deze snelle sport op zo’n hoog niveau te bekijken, of je nu de hele dag in de hal zit of even een half uurtje sfeer komt proeven.”

De YONEX Dutch Junior International is gratis toegankelijk, wedstrijden worden doorlopend gespeeld tussen tien uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds. Daarnaast is er een programma voor kinderen en jongeren met verschillende activiteiten, waaronder een fotospeurtocht, een knutselworkshop en een spellenparcours. De DEGIRO-hal bevindt zich aan het Badmintonplein 1 in Haarlem. Meer informatie en het actuele wedstrijdschema zijn te vinden op www.dutchjunior.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen