Met ouwe hoeren is ’t heel gezellig ouwehoeren: ‘Meet the Fokkens’

‘Meet the Fokkens’ verwelkomde de 1-ei-i-ge tweeling Martine & Louise Fokkens me, voordat ik bij lokaal radiostation ZFM Zandvoort met ze ging praten over hun passioneel rijke verleden, doorgebracht op de beroemde Wallen van Amsterdam.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Martine (Tineke) & Louise (Loes) Fokkens (1942) waren vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw werkzaam waren als prostituee in de roze buurt, de Wallen in Amsterdam. Beide dames zijn internationaal bekend en nog volop actief, okay, ze ‘pezen’ niet meer, maar kunnen er nog wel een boekje over opendoen!  Meerdere boekjes trouwens…..en ze zijn nog altijd zo groen als gras!

Bron uitgeverij Aspekt: ‘Zo Groen Als Gras’ is een nieuw- en onthullend boek van de bekende dames Fokkens, waarin hun jeugd en de aanloop naar de peeskamers een rol spelen. Zo maken we kennis met hun vader en zijn illegale casino, de drie pooiers van Louise en hun werk in de lampenkappenfabriek.

Ze nemen ons mee naar de Koestraat, waar hun bordeel “de Twee Stiertjes” was gevestigd. En natuurlijk naar de bizarre belevenissen die ze met hun klanten meemaakten, zoals “De fluiter”, Henry de Paashaas en het kleine kereltje.De dames zingen ook! Dat kwam recent nog van pas, toen bewoner van Driehuis Carl Schuiveling een Carnavalsnummer voor ze schreef. (Hieronder een link naar het nummer)

We hebben heerlijk over de jaren 60 in het Amsterdamse geouwehoerd. Jaren waarin bij diverse horecazaken op de Nieuwe Dijk en in de Kalverstraat diverse coverbandjes optraden met o.a. Beatles & Stones repertoire….

Met weemoed denken ook Martine & Louise terug aan de jaren 60, toen Geluk (ook voor The Fokkens) Heel Gewoon was! (zie en beluister openingsfilmpje). 

KLIK HIER voor het audiofragment van het Carnavalsnummer LEKKER OUWE HOEREN

Klik hier voor uitgeverij Aspekt  De uitgeverij waar de dames hun recente- en meerdere boeken in meerdere talen hebben uitgebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen