Liedjes afluisteren voor het Vogelhospitaal

Foto: Vogelhospitaal

KENNEMERLAND  – Nu eens niet met de collectebus langs de deuren, maar een appèl aan het publiek om middels ‘streams’ te doneren aan het Vogelhospitaal (Haarlem en wijde omgeving!). Ieder afgeluisterd liedje van project ‘Something broke’ levert een piepkleine bijdrage op. Het streven is om dit kwartaal de maximale verdubbelaar van Stichting Dierenlot van €1.000 te halen – en dat betekent dus 200.000 ‘streams’!

Poging tot reparatie natuurschade middels aanzwellend muziekproject
“Het geheel stoppen van natuurvernietiging is geen realistisch doel, maar misschien kunnen we het een beetje repareren,” aldus Cosmo Mannequin die met muziekproject ‘Something broke’ geld inzamelt voor het Vogelhospitaal. Eenieder die zijn nummers afspeelt, helpt mee.

“Het project komt voort uit mijn zorgen over wilde dieren, natuur, aarde, het leven en de toekomst,” vertelt Cosmo Mannequin, die donateur is van het Vogelhospitaal. “Er gaat veel kapot. Al dan niet expres of per ongeluk. Vaak om financieel gewin, voor de consumptie of door een ongeluk. De gevolgen zijn vaak niet te overzien, maar wel ‘te zien’. Omdat wij meestal de oorzaak van het ‘breken’ zijn, hebben we de morele verplichting het te repareren. Daar zet ik mij 110% voor in.”

Gedreven door zijn passie voor muziek, dat zowel zijn hobby als parttime beroep is naast zijn werk als vormgever, eindigt de lijst met muzieknummers pas als de initiator er niet meer is. “Elke twee à drie weken voeg ik een nieuwe compositie toe. Inmiddels telt ‘Something broke’ zeven nummers.” De liedjes die hij zelf inspeelt, opneemt, produceert en uitbrengt, in samenwerking met andere muzikanten, zijn te vinden op o.a. Spotify, Apple Music, Deezer en Amazon. De lat ligt hoog, want het project beoogt €1.000 op te halen en dat betekent dus 200.000 ‘streams’ (afgedraaide liedjes)! Op vogelhospitaal.nl staan de afluisterlinkjes.

Stichting Dierenlot zal de opbrengst van het eerste kwartaal 2024 verdubbelen. “Dus doe mee om die €1.000 euro te realiseren! Alvast dank en veel luisterplezier!” duimt Cosmo Mannequin die in de toekomst ook andere natuurbehouds- of dierenwelzijnsdoelen wil steunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen