Zesduizend wandelaars van start voor de 30 van Zandvoort

ZANDVOORT – Vanmorgen gingen rond de zesduizend wandelliefhebbers van start voor de ’30 van Zandvoort’, en wandeltocht die, zoals in de naam opgesloten, gaat over een afstand van 30 kilometer. Daarbij waren er nog 1700 ‘uitverkoren deelnemers’ die een extra rondje (4,259 kilometer) mochten lopen over het  CM.com Circuit Zandvoort.

De wandeltocht vormde meteen het startschot voor het ultra-sportieve weekend dat Le Champion in Zandvoort organiseert. Morgen volgt ook de wielertocht ‘Omloop van Zandvoort’ waarbij zo’n vierduizend wielerliefhebbers zich wagen aan afstanden variërend van 40 tot 120 kilometer. En vanaf 10.00 is dan het circuit de start en finishlocatie voor de Zandvoort Circuit Run, waarvoor maar liefst 17000 deelnemers de hardloopschoenen aantrekken.

30 van Zandvoort
De 30 van Zandvoort staat bekend om haar afwisselende routes. Het circuit, natuur, cultuur en entourage staan centraal. Wegens het hoge water in het duingebied waren de routes op voorhand iets aangepast, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was uitstekend wandelweer, het was fris, maar het zonnetje liet zich ook regelmatig zien.

Nadat de vroege vogels om 07.00 uur het circuit hadden getrotseerd, startte de traditionele 30-km afstand, met 2.700 deelnemers. Om 8.30 uur gaf Esther Rommel, gedeputeerde van Provincie Noord-Holland, het startschot voor de 18 km. Aan deze afstanden deden 3.300 deelnemers mee. Beide routes trotseerden het Noordzeestrand, of de boulevard, en het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bekijk ook het openingsfilmpje van de start bij de kustlijn…Deelnemers van de 30 km genoten van culturele hoogstandjes als het Landgoed Duin & Kruidberg, de middeleeuwse Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera. De 18 km genoot na het strand van de duinen richting Camping de Lakens.

Uiteindelijk troffen beide afstanden elkaar weer bij Paviljoen het Witte Huis, waarna met een warme pannenkoek in de maag richting het Middenduin werd gewandeld. Via het prachtige Duinlust werden deelnemers middels het Visscherspad de gezellige finishstraat in geleid, richting het Gasthuisplein.  KLIK HIER voor alle foto’s van de 30 van Zandvoort

Goede doel: Antoni van Leeuwenhoek Foundation
De Antoni van Leeuwenhoek Foundation is als goed doel aan de 30 van Zandvoort verbonden. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan dit goede doel, die zich bezighoudt met hoogstaand en grensverleggend onderzoek naar kanker. Ook was het mogelijk een actiepagina voor de foundation aan te maken. Dat bleek een schot in de roos. Voor de start van de 30 van Zandvoort werd er een cheque van maar liefst € 31.713,- overhandigd. Een enorm recordbedrag dat ingezet gaat worden voor onderzoek naar melanoom, een vorm van huidkanker.

Hoewel de weersomstangheden er niet echt voor uitnodigden, werd er bij de finish van de 30 van Zandvoort in het dorpscentrum na afloop nog een gezellig feestje gevierd bij ’t Wapen van Zandvoort. Bekijk ook onderstaand filmpje

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen