Telstar dendert met 5-1 over Jong FC Utrecht

Cain Seedorf goed voor 2 doelpunten

VELSEN – Had vooraf gezegd dat Telstar met grote cijfers FC Utrecht aan de kant zou zetten en niemand had het geloofd.  De Velsenaren stonden immers aan de aftrap zonder de geblesseerde  aanvallers Danzell Gravenberch en Youssef El Kachati. De aanvalslinie met Cain Seedorf en Mohammed Tahiri toonde zich echter uiterst effectief.

(Tekst en foto: Wim Meijer)

Die effectiviteit kwam al meteen in de eerste minuut tot uitdrukking toen Cain Seedorf een voorzet van Jayden Turfkruier keurig afrondde en daarmee tekende voor zijn eerste doelpunt in 51 competitiewedstrijden voor Telstar. Een bevrijding voor ‘het neefje van…’ die volgens  statistiekenbureau Opta dit seizoen in de eerste divisie de speler was met het meeste aantal schoten (31), zonder een keer te scoren. Deze statistiek kan dus sinds gisteravond de prullenbak in.

De vreugde om die vroege 1-0 bleek echter van korte duur, want al na 20 minuten kwam Jong FC Utrecht langszij door een doelpunt van Lynden Edhart. Halverwege de tweede helft leek ’t er zelfs even op dat het initiatief meer bij de Domstedelingen kwam te liggen. De Utrechtse droom werd echter vijf minuten voor de rust bruut verstoord  door Mohammed Tahiri, die een niet goed verwerkt afstandsschot van Jay Kruiver van dichtbij binnen tikte.

Direct na de rust leek er voor Utrecht geen eer meer te behalen. Al in de 46e minuut was het Tahiri die een voorzet van Cain Seedorf zo voor het inkoppen had maar doelman Andreas Dithmer op zijn weg vond. Het zou echter slechts 2 minuten duren voordat alsnog de 3-1 op het scorebord kwam. Mees Kaandorp schoot van net buiten het strafschopgebied, waarbij de bal van richting werd veranderd door Bjorn Hardley en vervolgens in het Utrechtdoel verdween.

Na de 3-1 had het team van Ulrich Landvreugd helemaal de smaak te pakken en ging op zoek naar nog meer doelpunten. Deze instelling betaalde zich in de 55e minuut uit toen opnieuw Cain Seedorf de aanval zocht en teruglegde op Tahiri, die zo de 4-1 kon binnenschuiven.De kers op de taart voor de Witte leeuwen kwam in de 73e minuut. Een lange trap van Telstar-doelman Ronald Koeman jr leek direct bestemd voor zijn collega aan de overkant. Dittmer kwam echter een fractie te laat uit zijn doel waardoor Quinten van den Heerik net iets sneller bij de bal was. Alhoewel hij de 5-1 op zijn schoen had liet hij de eer aan collega Seedorf, die daarmee meteen zijn tweede doelpunt voor Telstar scoorde.

Door de winst op Utrecht stijgt Telstar naar de zestiende plek op de ranglijst. Volgend weekend komt Jong PSV naar Velsen-Zuid. De Eindhovenaren staan op dit moment 18e, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Maandag speelt Jong PSV nog tegen Roda JC.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Bij de wedstrijd aanwezig was ook fotograaf Dennis Gouda. Hij maakte een uitgebreide fotoserie, waarvan in dit bericht een kleine selectie. Klik hier voor de complete fotoserie van Dennis Gouda.