Ruim 2 miljoen JTF-subsidie Blue2Green voor project recyclen infectueus medisch afval

Op vrijdag 5 april reikten gedeputeerde Esther Rommel en wethouder Jeroen Verwoort (Velsen) een symbolische cheque van € 2.305.278,- JTF-subsidie aan innovator Cees Duijn voor het project Blue2Green. Dit team heeft een methode uitgevonden voor het recyclen van infectieus medisch afval als alternatief voor verbranding.

Het Steunpunt JTF, uitgevoerd door de Omgevingsdienst IJmond, organiseerde vrijdagmiddag een werkbezoek voor de Regionale Stuurgroep Just Transition Fund IJmond samen met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze middag vond plaats bij het bedrijf Innomax in Velsen-Noord.

Behalen omvangrijke CO2-reductie
Het werkbezoek was zeer geslaagd. Ruim 20 gasten hebben kennis genomen van de techniek van het decontamineren van medisch afval, zodat het als  gewoon bedrijfsafval wel recycled kan worden en een omvangrijke CO2-reductie wordt behaald. Ook de samenwerking met Nova College, Techport en Werkgeversservicepunt om werknemers ook met afstand tot de arbeidsmarkt aan te trekken ontmoette veel waardering.  Zo laat dit JTF-project zien dat er sprake is van een rechtvaardige transitie.

Vergunning verleend, werkzaamheden gestart
Dit alles is ook mogelijk omdat Omgevingsdienst IJmond snel een vergunning heeft kunnen verlenen, omdat de nieuwe activiteiten goed op orde zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen