Doelpuntrijke benefietwedstrijd tussen Telstar ‘Legends’  Glynor Plet en Frank Korpershoek

Foto: Dennis Gouda

VELSEN – Het is weer zo’n typische Telstar-initiatief: een benefietwedstrijd tussen teams van de meest iconische clubhelden van de laatste decennia ‘Mister Telstar’ Frank Korpershoek en doelpuntenmachine Glynor Plet.

(tekst: Wim Meijer)

Laatstgenoemde nam nog maar een jaar geleden afscheid na 213 wedstrijden in de hoofdmacht van de Witte Leeuwen, terwijl Frank Korpershoek dat na 15 jaar en 386 wedstrijden een jaartje eerder deed. De bijzondere wedstrijd kon dan ook nog worden gezien als een verlaat afscheid.

Een afscheid dat voor het publiek uitmondde in een feest van herkenning met in het veld, naast Glynor Plet en Frank Korpershoek, ook nog een handvol andere Telstar-fenomenen uit het verleden, waaronder Kevin van Essen, Bob Koning en Cor Varkevisser en, niet te vergeten, Anthony Correi, komend jaar hoofdtrainer van Telstar, maar van 2001 tot 2016 goed voor maar liefst 352 wedstrijden in de verdediging van de Velsenaren.Dat de wedstrijd meer het karakter had van een gezellige reünie dan van een echter strijd ‘op het scherpst van de snede’ was al snel duidelijk. Het gebrek aan dagelijkse trainingsdiscipline leidde ertoe dat in sommige gevallen het niveau van ‘walking football’ nauwelijks ontsteeg. Maar wat ook bleek was dat je sommige dingen nooit verleerd, en dat is scoren. Wat Glynor Plet in echte wedstrijden voor Telstar in het verleden maar liefst 89 keer deed,  deed hij gisteravond opnieuw. Met een onvervalste hattrick bevestigde hij zijn reputatie van goalgetter.De combinatie van de ontketende Glynor Plet met achter hem in het doel als betrouwbare sluitpost de huidige doelman van de hoofdmacht Ronald Koeman jr.  leidde ertoe dat er voor het  team van Frank Korpershoek weinig eer te behalen was.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 6-2 overwinning voor het team van Glynor Plet. Andere winnaars waren zeker het publiek, dat met zo’n 500 man was op komen dagen voor deze bijzondere ‘trip down memory lane’, en natuurlijk de Stichting ‘Spieren voor Spieren’ waar een deel van de opbrengst van de avond naartoe ging.

Bij de wedstrijd aanwezig was fotograaf Dennis Gouda. Hij maakte de foto’s in dit verslag. Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van Dennis Gouda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen