112

Hulpdiensten oefenen 1 juni grote evacuatie op zee voor de kust van IJmuiden

IJMUIDEN – Op zaterdag 1 juni 2024 vindt de grootschalige veiligheidsoefening LIVEX plaats voor de kust van IJmuiden. Tijdens de oefening werken verschillende hulpdiensten samen om een grote evacuatie vanaf zee na te spelen.

De oefening bereidt hulpverleners van de deelnemende organisaties voor op een echte noodsituatie van grote omvang, waarbij goede samenwerking tussen de hulpverleners heel belangrijk is. De LIVEX oefening start om 10.00 uur en eindigt rond 14.30 uur.

Over LIVEX
De oefening speelt zich vooral af op zee. Dit gebeurt op enkele kilometers van de kust van IJmuiden.
Tijdens de oefening werken hulpdiensten samen om een evacuatie vanaf zee te na te spelen. Onder andere de Kustwacht, Veiligheidsregio Kennemerland, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Port of Amsterdam, het Rode Kruis en Rijkswaterstaat nemen deel aan deze oefening.

Tijdens de oefening worden meerdere voertuigen ingezet. Zoals een ferry van DFDS, meerdere schepen waaronder reddingboten, helikopters, een vliegtuig, ambulances en andere hulpverleningsvoertuigen.

Verkeer havengebied
De oefening vindt plaats op zee en op land. In IJmuiden is dit rondom de Vissershaven, de Noordersluisweg, de DFDS-terminal en de Felison Cruise Terminal. Op deze plekken is er mogelijk hinder in het verkeer door de voertuigen die deelnemen aan de oefening en bussen waarmee deelnemende vrijwilligers vervoerd worden. Indien nodig worden er verkeersregelaars ingezet.

Verbod drones
Vanwege de aanwezigheid van meerdere helikopters en het kustwachtvliegtuig geldt er een vliegverbod van 09.00 tot 14.30 uur voor luchtverkeer dat niet deelneemt aan de oefening. Dit geldt ook voor drones, zodat zij de veiligheid van het vliegverkeer niet in gevaar kunnen brengen. Het overtreden van dit vliegverbod is een strafbaar feit.

Meer informatie
Volg op reddingopzee.nl  het laatste nieuws over de oefening en informatie over de deelnemende organisaties en eenheden. Bekijk daar ook de korte video van 1 minuut van Kustwacht Nederland (klik hiervoor op de foto bovenaan dit bericht) Hierdoor krijgt u een beter beeld wat er 1 juni gaat gebeuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen