112

Politie waarschuwt voor camperdieven in en rond Noord-Hollandse badplaatsen

Foto: Pixabay

NOORD HOLLAND – De politie waarschuwt toeristen voor camperdieven, die zich vooral ophouden rond de Noord-Hollandse kustplaatsen, zoals Zandvoort, Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. Maar de waarschuwing geldt ook voor de andere kustplaatsen.

(bron: Politie)

In de afgelopen jaren werden in Noord-Holland tientallen campers gestolen. Ook dit voorjaar zijn er alweer een aantal campers gestolen. De politie vraagt om deze zomer een extra oogje in het zeil te houden op plekken waar campers onbewaakte staan.

De diefstallen vonden voornamelijk plaats in kustgemeenten en andere toeristische plaatsen van Noord-Holland, waaronder Julianadorp, Egmond aan Zee, Zandvoort aan Zee en Volendam. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij vooral voertuigen van Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse toeristen werden ontvreemd.

De campers van het type Volkswagen California zijn in trek bij de dieven en deze zijn vaak in het bezit van Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers. Deze modellen kosten tienduizenden euro’s.

De politie heeft via haar Duitse kanalen Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse toeristen op de hoogte gebracht en tips geven om het risico op diefstal te verkleinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen