Modeshow upcycled jeans op het Haarlemse Nova College

Studenten Retail van de Nova College Business School hebben woensdagavond 19 juni het keuzedeel Mode feestelijk afgesloten met een spectaculaire modeshow op de campus Haarlem aan de Zijlweg. Op de catwalk showden zij hun creaties van afgedankte spijkerbroeken.

Foto’s, tekst en film Charles Duijff

Het is best nog een dingetje, flaneren op de Catwalk! Pop-groep ‘The Four Seasons’ zongen het al in 1963: ‘Walk like a man, Talk like a man, Walk like a man my son…..Op de catwalk echter, voelen de dames zich volgens mij toch iets beter thuis, hoewel ook voor hen regels gelden: glimlachen met je ogen en je kin altijd omhoog. Hoofd recht en kalm. Maar dan komt het: Aan het eind van de catwalk is er altijd een (scherpe) bocht. Zet je linkervoet voor en pauzeer voor een paar zeer korte tellen van de muziek. Nou en zéér korte tellen werden het, want ik moest als fotograaf razend snel zijn voor een plaatje. ‘Spijkerhard’ waren sommige  modellen voor me….Neemt niet weg dat de ‘Retail’ studenten uiterst creatief zijn omgegaan met het upcyclen van afgedankte jeans (spijkerbroeken). Er werden o.a. blazers getoond, tassen, you name it……Nova College docent Clifford Dokter vertelde hoe deze modeshow tot stand is gekomen: Clifford: ‘Onze studenten. RETAIL ontwikkelen tijdens het keuzedeel Modegevoel voor stijl en trends, waarmee ze klanten in een modezaak kunnen adviseren over een passende aankoop. Nu weten we dat de gangbare mode-industrie een grote impact heeft op het milieu en de klimaatverandering, dus willen wij daarnaast duurzaamheidsbesef ontwikkelen bij deze studenten. Daarom hebben zij de afgelopen maanden hard gewerkt om afgedankte kleding te upcyclen. Het is een samenwerking met participatiebedrijf ‘SPAARNE WERKT‘ De studenten hebben een kijkje mogen nemen in het recyclingproces en we hebben een berg afgedankte jeans gekregen. Die jeans hebben de studenten op verschillende manieren ge-upcycleden de resultaten hebben ze dus op 19 juni geshowd aan vrienden, familie en geïnteresseerden tijdens een feestelijke modeshow als afsluiting van dit schooljaar.

Er was gezorgd voor een mini ‘Sooper trooper’ (super spotlicht) en adequate muziek. Hieronder nog enkele afbeeldingen van de show    

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen