Terugkijken op Havenfestival IJmuiden

IJMUIDEN – Het Havenfestival IJmuiden stond vanwege het EK op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024 in het teken van Hollands Welvaren. De ruim 20.000 duizend bezoekers konden genieten van meer dan 50 acts en 15 schepen die langs de kilometerlange kade van de Trawlerkade lagen.

Speciaal vanwege het thema was er dit jaar een EKade voetbaltoernooi en een Hollands Welvaren podium met alleen maar Nederlandse muziek. Op zaterdagavond speelden de lokale band Full Count met zeer dansbare covers, gevolgd door de 100% Oranje Live show met als gastoptreden de dames van Lois Lane, bekend van hits als ‘It’s the first time’ en ‘Amsterdamned’.

Twee dagen lang stond de Trawlerkade weer volledig in het teken van kunst, cultuur, de visserij en de havens. Het was volop genieten van het lokale en professionele entertainment, de schepen, rondvaarten en het eten en drinken. Ard van Berkel, voorzitter van het festival: “De afgelopen twee dagen was het IJmuiden op zijn oranje best. Het Nederlandse tintje rond het EK was zichtbaar, maar ook mensen met minder oranjekriebels was het ouderwets genieten. Het weer werkte natuurlijk mee, waardoor het op de kade eigenlijk continu gezellig druk was. De marine heeft flink uitgepakt, er waren weer voldoende activiteiten voor kinderen en er is volop genoten van de visjes op het Noordzeevis uit IJmuiden plein.”

Hieronder de video-impressie van IJmond Nieuws

Het festival was gratis toegankelijk door de vele sponsoren. Ard: “We zijn de sponsoren en partners enorm dankbaar voor hun steun. En geen festival zonder de vele vrijwilligers die zich weer keihard hebben ingezet om het festival goed te laten verlopen.”

In 2025 is er geen Havenfestival IJmuiden. Voorafgaand aan Sail Amsterdam vindt namelijk op 18 & 19 augustus 2025 in IJmuiden het evenement PreSail IJmond plaats.

In dit bericht nog een serie foto’s van Erik Baalbergen, Jaap Bakker, Machiel Kraaij en Mattijs Kuiper en een video-impressie van IJmond Nieuws. En door te klikken op de hoofdfoto bovenaan dit bericht nog een video-impressie van John van der Wal van 023TVonline.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen