Post Torenweg: 1e plaats in Beverwijk

De post Torenweg heeft zaterdag de 1e plaats behaald bij wedstrijden Hoofdklasse in Beverwijk. Hiermee zijn zij geplaatst van de landelijke finale op 28 september in Gameren (Gelderland)

Incident
De 4533 kreeg een P2 melding voor een bommelding op de…De post Torenweg heeft zaterdag de 1e plaats behaald bij wedstrijden Hoofdklasse in Beverwijk. Hiermee zijn zij geplaatst van de landelijke finale op 28 september in Gameren (Gelderland)

Incident
De 4533 kreeg een P2 melding voor een bommelding op de Bazaar in Beverwijk. Tijdens het aanrijden kwam het bericht dat de bom was afgegaan, dat er brand was en meerdere gewonden. Ter plaatse bleek het te gaan om een “vuile“ bom waarbij radioactiviteit betrokken was. Het gebouw was flink beschadigd, er was rookontwikkeling zichtbaar en 2 slachtoffers. In het pand bevond zich dus een radioactieve bron. Na meting en verkenning bleek de bron niet beschadigd maar er werd wel straling gemeten. Na overleg met de AGS kon de bron achter een dikke betonnen muur zeker worden gesteld. Vanaf dat moment kon begonnen worden met de brandbestrijding en de redding. Uiteindelijk werden er 7 personen gered en de brand op de begane grond, 1e verdieping en dak geblust. De OVD had opgeschaald naar grote brand zodat er 3 blusvoertuigen en een autoladder werden ingezet.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Post Torenweg dit incident als beste had afgehandeld en mag dus een gooi doen naar de landstitel op 28 september.

.