Jongen (14) rijdt 170 km/u

Een joyrider van 14 is na een wilde achtervolging waarbij 170 kilometer per uur werd gereden in een stapel banden bij een boerderij gereden. De auto waar de jongen in reed was gestolen.Agenten zagen vannacht een auto met gedoofde lichten op een kruising in Assendelft (NH) staan. Toen zij poolshoogte…

Een joyrider van 14 is na een wilde achtervolging waarbij 170 kilometer per uur werd gereden in een stapel banden bij een boerderij gereden. De auto waar de jongen in reed was gestolen.

Agenten zagen vannacht een auto met gedoofde lichten op een kruising in Assendelft (NH) staan. Toen zij poolshoogte namen zagen ze dat de bestuurder wel erg jong was. Toen de agenten hem een stopteken gaven, ging hij er vandoor.

Bij de achtervolging op de N246 had de jongen zichtbaar moeite om de auto recht te houden. Het voertuig slingerde hevig en belandde op een gegeven moment met twee wielen in de berm en slipte.

Beverwijk

Na de slip reed hij verder richting Beverwijk. In de bebouwde kom wist hij na iedere bocht ternauwernood een botsing met geparkeerde voertuigen te voorkomen.

Ook passeerde hij een aantal zijstraten met 130 kilometer per uur. Uiteindelijk vluchtte de 14-jarige een donkere weg op, waar hij de auto in een stapel banden parkeerde en kon worden aangehouden.