Verslag plus foto’s 6e Zomerkader toernooi

Het verslag van het zesde PEARLE zomerkader.
Dit invitatietoernooi heeft als opzet dat iedere deelnemer de kans krijgt zich voor te bereiden op het komende kader-libre-driebanden seizoen. Het is begonnen zes jaar geleden met 24 kaderspelers. Inmiddels heeft het een andere formule gekregen waarbij ook zes libre…

Het verslag van het zesde PEARLE zomerkader.

Dit invitatietoernooi heeft als opzet dat iedere deelnemer de kans krijgt zich voor te bereiden op het komende kader-libre-driebanden seizoen. Het is begonnen zes jaar geleden met 24 kaderspelers. Inmiddels heeft het een andere formule gekregen waarbij ook zes libre en acht driebanden spelers de kans krijgen om hieraan mee te kunnen doen. Dat dit een

schot in de roos is kan ik jullie wel vertellen uit de reacties van de spelers. Dat kaderspelers bij het libre spelers tellen en schrijven en andersom is bijzonder gewaardeerd door beide groepen. Door ook de grote tafels te bezetten met driebanden spelers komt het toernooi alleen maar te goede. Voor de gezelligheid van het toernooi, maar ook dat onze grote biljartzaal dan ook optimaal wordt gebruikt. Goed voor onze club en voor het toernooi.

Als organisator van dit evenement ben ik dan ook zeer trots, van weer een geslaagd toernooi. Ik wil dan ook alle sponsoren bedanken dat ik dat prachtige Pearle zomer toernooi heb kunnen organiseren, dankzij hun financiële ondersteuning.

De sponsoren van het zomertoernooi

Aukje en Ed van de Steen van de Vries juweliers Hoorn, John Kitseroo speelautomaten,

Joop Bijvoet, Siem Velthoven, Ad Ketels gebakspecialist, Biljartvereniging Onder Ons

Martin en Joke Gravemaker visspecialist en Ron den Broeder Pearle Opticien.

 

De medewerkers van ONDER ONS

Het toernooi kan niet zonder arbiters en schrijvers. En wil je als speler ook nog wat presteren kan je niet voortdurend je daar mee bezighouden. Wel moeten zij ook hun steentje daaraan bijdrage. Dit jaar hebben wij Piet Boerkoel, Wil Schuit, Gerda Eekels en Wendy Trappmann als arbiter mogen begroeten mijn dank hiervoor ook namens de spelers. Dit zelfde geldt ook voor onze schrijvers die twee of zelfs drie dagen hebben geschreven, ga er maar aanzitten. Ook Dees Ketels, Kitty Duivenvoorde, Kees en Peter de Vries hartelijk dank hiervoor.

Dan onze wedstrijdleider Gerrit Buitenhuis, hij heeft dit zomerkadertoernooi op voortreffelijke wijze begeleid. Gerrit ik hoop dat wij dat nog jaren met elkaar kunnen blijven doen. Ook jij namens de spelers en mijzelf hartelijk dank.

Banc Beentjes bedankt voor het schoonhouden van ons gebouw en niet te vergeten dat hij er voor zorgde dat de acht biljarttafels er iedere dag voortreffelijk bijstonden.

Opperhoofd Tiny die samen met zus Marian, Mia Merbis en Nel de Vries, dit weekend weer op voortreffelijke wijze ons hebben voorzien, van ons natje en droogje. Allemaal bedankt.

 

Bijzondere Biljartprestatie van het zomertoernooi

Bij het driebanden groot was Kees Groenland al winnaar voordat de laatste ronde inging. Prima gedaan Kees.

Jan Viskil goede tweede met het hoogste moyenne 0.718 en hoogste serie van 7.

Bij het libre viel Frank Trappmann en Volker Schaap op. Frank werd poulewinnaar met een algemeen moyenne van 6.63 en een hoogste serie van 53. Volker werd derde in de poule met algemeen moyenne van 4.95 en hoogste serie van 36. Joop Greve werd tweede zodat deze drie in de finale poule terecht kwamen waar Volker aan het langste eind trok en als eerste eindigde. Frank tweede en Joop derde. Dennis die zijn doelstelling haalde door boven drie moyenne te eindigen. Ruim 0.60 meer dan vorig jaar, ga zo door.

Ronald Filippo groots winnaar van zomerkadertoernooi. Ongeslagen met een moyenne net boven de 30 is een prima prestatie. Als tweede eindigde Wilfred Wijnnobel bijzonder goed gespeeld. De lessen van Ad Klijn heb je bijzonder goed uitgevoerd. Wilfred is met een eindmoyenne van net boven de 15 in zijn poule geëindigd. Ruim zes moyenne hoger dan vorig jaar. Er waren drie spelers die één of meerdere series boven de honderd hebben gemaakt.        André Peereboom 171           Ronald Filippo 121     Ben Duivenvoorde 117

Ook Ed van de Steen maakte een bijzonder hoge serie van maar liefst 94 en dan te bedenken dat hij maar 110 caramboles moest maken. Prima prestatie Ed.

 

Afsluiting zomerkadertoernooi

Er stond weer een voortreffelijke prijzen tafel klaar voor alle spelers, arbiters, schrijvers, wedstrijdleider, medewerkers en sponsoren. Zoals een flesje wijn een taartje of een paar mootjes zalm. Zaterdag stond voor alle aanwezigen een heerlijk buffet klaar met onder andere kibbeling van de kabbeljouw, overbekende spareribs, kipvleugeltjes, kippeling en heerlijke zalm-huzaren salade met stokbrood. Een toetje in de vorm van yoghurt en/of ijsje toe. Dat een ieder wel tevreden naar huis is gegaan, bleek wel aan alle bedankjes die ik in ontvangst heb mogen nemen van alle deelnemers en medewerkers. Dit geeft de burger weer moed voor het volgende jaar. Wat ik ook bijzonder leuk vond is dat er twee spelers naar mij toe kwamen, die mij volgend jaar willen sponsoren. Hier ben ik zo trots op, want het is in deze tijd zo moeilijk om nog sponsoren te vinden. Ook ik ben er één kwijt geraakt, maar alle boven genoemde sponsoren hebben weer toegezegd voor volgend jaar en daar ben ik bijzonder mee in mijn nopjes. Alle supporters tijdens dit weekend bedankt voor de belangstelling. Het toernooi afgesloten te hebben en een ieder wel thuis te heten ben ik met de overblijvers nog een uurtje gaan napraten en drinken. Daarna ben ik vermoeit maar tevreden met Trudi huiswaarts gegaan.

Vriendelijke sportgroeten Jaap Ripke

klik hier voor alle einduitslagen