Eerste Topteamwedstrijd een succes voor Onder Ons/Pearle/BSK

Op zaterdag 7 september speelde het topteam van Onder Ons in een kersverse samenstelling met Marcel van Dijk, Jeffrey Lenaers en Vincent Veldt, zijn eerste thuiswedstrijd in de eerste divisie. In de keurige Pearle outfit en gesteund door Biljart Service Kennemerland beloofde het een mooi begin te worden van het…

Op zaterdag 7 september speelde het topteam van Onder Ons in een kersverse samenstelling met Marcel van Dijk, Jeffrey Lenaers en Vincent Veldt, zijn eerste thuiswedstrijd in de eerste divisie. In de keurige Pearle outfit en gesteund door Biljart Service Kennemerland beloofde het een mooi begin te worden van het seizoen. Met twee nationale arbiters aan de tafel , schrijvers en aanwezig barpersoneel waren de randvoorwaarden in ieder geval goed voor elkaar.

 

Vincent Veldt en Jeffrey Lenaers opende respectievelijk in de spelsoorten 47/2 en Libre. Vincent trof Ricardo Diters, Jeffrey mocht het opnemen tegen Jim van der Zalm.

Jeffrey kwam moeilijk op gang en zag in de zesde beurt Jim weglopen met een serie van 130. Na 7 beurten 200 tegen 19. Jim stokte en Jeffrey kwam los. In de serie americaine liep hij een paar voortreffelijke grote hoeken door en tikte uit met 154.

Op de ander tafel leverde Vincent en Ricardo een zware strijd die in 15 beurten werd beslist in het voordeel van Vincent, zonder al te veel hoogtepunten. Geen beste partij maar de eerste wedstrijdpunten werden binnengehaald.

In de bandstoot discipline kreeg Marcel van Dijk een ervaren rot als tegenstander in de vorm van Jan De Bruin. Gedecideerd liet hij regelmatig de ballen op het midden van de tafel achter, waardoor Marcel niet zijn spelletje kon spelen wat hij wilde. Uiteindelijk toch slechts 5 caramboles te kort om de volledige winst binnen te slepen. Desalniettemin, een 4-2 overwinning was een goed begin voor het debuterende team.

 

In de return waren het vertrouwen en de motivatie goed aanwezig. Als je één keer kan winnen, dan kan het ook twee keer!

Jeffrey liep vlot weg bij Jim door opeenvolgend een serie van 84 en 72 neer te zetten. Het geslagen gat van 160 caramboles kon Jim niet meer overbruggen. Jeffrey was vandaag de betere. Met vertrouwen en overwicht maakte hij zijn 250 caramboles uit in 10 beurten.

Aan Marcel en Vincent om de genadeslag uit te delen.

Marcel had het weer zwaar tegen Jan de Bruin en kwam fors op achterstand. Maar, Marcel is een bijter en geeft nooit op. Hij kwam steeds dichterbij, maar kon lange tijd niet voorbij Jan komen. Pas in de voorlaatste beurt lukte dat. Precies op tijd en een beurt later was de winst binnen. Op Karakter!

Op de andere tafel was de wedstrijd tussen Ricardo en Vincent van een ander niveau als de eerste. Beide beter geconcentreerd en de ballen onder controle. Ricardo na twee beurten al op 72. Vincent vocht terug met een serie van 52. Ricardo kon niet antwoorden. Vervolgens 92 en de laatste 22 er achteraan voor Vincent, uit in 6 beurten. Volle winst, 6-0!

 

Een geweldige start voor het nieuwe team van Onder Ons. Ontzettend leuk ook dat er behoorlijk wat publiek aanwezig was. Dit geeft het geheel toch net dat beetje extra.

21 september spelen we uit in Rosmalen en op 5 oktober is de eerstvolgende thuiswedstrijd.

 

Tot dan in het clubgebouw van Onder ons Beverwijk.

 

Vincent Veldt