Ronde 2 Topteam Onder Ons/Pearle/BSK – De hazelaar (Rosmalen)

Na de goede start waren de verwachtingen voor de tweede wedstrijd hoog gespannen. Onder het mom “Never change a winning team” gingen Marcel Jeffrey en Vincent onder supervisie van Ab Lenaers richting Rosmalen.
Aldaar stonden Jordy Kanters, Paul van de Wouw en Alex Ulijn gereed om de…

Na de goede start waren de verwachtingen voor de tweede wedstrijd hoog gespannen. Onder het mom “Never change a winning team” gingen Marcel Jeffrey en Vincent onder supervisie van Ab Lenaers richting Rosmalen.

Aldaar stonden Jordy Kanters, Paul van de Wouw en Alex Ulijn gereed om de strijd aan te gaan. Er werd gespeeld op drie tafels. Enerzijds schiet het dan lekker op, het nadeel is dat je niets van elkaars prestaties meekrijgt, omdat je, als het goed is, je alleen met je eigen wedstrijd bezighoudt.

Afijn, Jeffrey opnieuw in het libre, Marcel op band en Vincent in het 47/2. Jordy en Jeffrey gingen een hevige strijd aan in onmogelijke ballen voor elkaar wegleggen, wat in de beginfase al een groot aantal beurten kostte. Met series van 108 van Kanters en 71 van Jeffrey kropen zij, zij aan zij naar de eindstreep. Het was Jeffrey die het onderspit delfde en 35 caramboles tekort kwam. Op de andere tafel kwam Marcel niet in zijn spel en zag Van de Wouw uitlopen. Het gat werd te groot en Marcel kon niet meer bijkomen en na 18 beurten was het gedaan. Vincent zag vanaf zijn stoel hoe het eerste verlies geïncasseerd werd. 4-2 achter. Vincent speelde niet slecht. Hij kon aanklampen bij zijn tegenstander die direct vlot wegliep. Na 6 beurten 120 om 140, weliswaar in het nadeel van Vincent, maar het kon nog. Een risicovolle stoot  werd “slim?”gespeeld. Helaas mis, maar een moeilijk stootbeeld achterlatend. Dit werd nog een aantal beurten volgehouden door beide spelers, maar ook Vincent moest zijn verlies incasseren in de 11e beurt. 6-0 verlies.

 

De tweede ronde moest soelaas bieden. Van de tegenstander wisselde de libre en bandspeler van spelsoort. Kanters ging op band, Van de wouw op libre. Zou dit perspectieven bieden?

Het bleek een goede zet te zijn voor de tegenstander. Van de wouw kreeg de ballen in beurt 7 in de serie americaine positie en tikte uit met 223. Ook kanters liet zien een aardig potje te kunnen bandstoten. Nota bene zijn debuut in het bandspel en zette bijna 5 moyenne neer. Marcel speelde deze partij een stuk beter als de eerste partij, maar bleef steken op 54 caramboles.

Vincent behaalde als enige de twee partijpunten binnen deze dag door in 9 beurten zijn 175 47/2 caramboles bij elkaar te halen.  4-2 verlies.

 

Vandaag was typisch zo’n wedstrijd die twee kanten op kon. Genoeg kansen voor beide teams. Helaas viel het dubbeltje vandaag de verkeerde kant op. Volgende keer gaan we er weer net zo hard tegenaan en dan kan het dubbeltje zo maar weer de goede kant opvallen.

5 oktober spelen we thuis, in het clubhuis van Onder Ons in Beverwijk tegen het team van Alpha Advocaten uit Oegstgeest. We hopen natuurlijk dat het net zo goed gaat als de eerste thuiswedstrijd en dat het weer net zo gezellig druk wordt. Tot dan!

 

Vincent Veldt