Miljoenen weg bij Rabo Beverwijk

Bij de Rabobank in Beverwijk heeft een medewerker enkele miljoenen weggesluisd. De man is op staande voet ontslagen en er is aangifte tegen hem gedaan.Volgens de bank is alleen de bank benadeeld en niet de klanten. Voor de zekerheid worden alle dossiers gecontroleerd van klanten die de man behandelde. Als…

Bij de Rabobank in Beverwijk heeft een medewerker enkele miljoenen weggesluisd. De man is op staande voet ontslagen en er is aangifte tegen hem gedaan.

Volgens de bank is alleen de bank benadeeld en niet de klanten. Voor de zekerheid worden alle dossiers gecontroleerd van klanten die de man behandelde. Als er toch geld van klanten is verdwenen, zal de Rabobank het terugbetalen.

Fraude

Hoe de man het geld wist te verduisteren, wil de Rabobank niet zeggen. Wel licht een voorlichter toe dat de man uitgekiend te werk ging en misbruik maakte van het vertrouwen van zijn collega’s. Hij werd niet snel ontdekt, omdat hij precies wist hoe de systemen werkten.

De fraude werd eind augustus ontdekt door de Rabobank. De bank kan niet zeggen hoe lang de man misbruik maakte van zijn positie, maar maakt wel duidelijk dat tijdens een langere periode gebeurde.

_B-OHxzbgm4