Talent scoort in Tata Steel Stadion 60 vervolgafspraken!

Foto:

Op woensdag 11 juni vond voor de eerste keer het Jongeren Talent Event plaats. Voor veel jongeren een bemoedigende dag. Het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid was het toneel voor dit splinternieuwe initiatief van het WerkgeversServicepunt in samenwerking met Hete Pepers. Ruim 300 jong werkzoekenden hebben het event bezocht. 60 daarvan hebben daadwerkelijk een vervolgafspraak met een werkgever weten te maken.

Na bemoedigende en enthousiasmerende woorden van wethouder Erol van gemeente Beverwijk en aansluitend ambassadeur Aanpak Jeugdwerkeloosheid Mirjam Sterk barstte het event los. Zo’n 40 werkgevers, uitzendbureaus, scholen en andere organisaties waren aanwezig om de jongeren hun vacatures aan te bieden of van waardevolle informatie te voorzien. Zo waren werkgevers als Tata Steel en Defensie aanwezig met diverse vacatures. 

Er was van alles te doen voor de bezoekers: Zo verzorgde Hete Pepers, een samenwerking tussen NJR, CNV Jongeren en FNV Jong, ondersteund door Microsoft Nederland en SterkTeam, diverse workshops. De volgeboekte workshops behandelden onderwerpen als Hoe solliciteer ik, Hoe netwerk ik en inzet van 21st Century Skills. Daarnaast konden bezoekers hun CV laten verbeteren samen met zogenaamde CV-dokters, een beroepskeuzetest doen en een professionele profielfoto laten maken, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Er was tijdens het jongeren talent event veel te leren. Wie niet in de gelegenheid is geweest om alles tot zich te nemen kan diverse zaken nog eens rustig doornemen op www.werk.nl.

Het WerkgeversServicepunt kijkt terug op een geslaagd event en is voornemers dit event, speciaal gericht op jonge werkzoekenden,  vaker te organiseren.