Nieuwe kantoor SIG in de ‘Steenhouwerij’ geopend

Onder grote belangstelling is vrijdag 27 juni jl. het  nieuwe bestuursbureau van de SIG in de voormalige Steenhouwerij in Beverwijk geopend. De SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, heeft in het gloednieuwe gebouw niet alleen haar kantoor gevestigd, maar ook twee woonprojecten en een winkel, waar ambachtelijke producten van cliënten van de dagbesteding worden verkocht.

De Steenhouwerij is voor oudere Beverwijkers een begrip. Aldaar, op de kop van de Alkmaarseweg, zat tot 1991 de fa. Groot Natuursteen. De SIG heeft de oorspronkelijke gevelplaat teruggeplaatst boven de entree van het nieuwe kantoor. Met antiek gereedschap van de steenhouwerij verrichtten de Noord-Hollandse gedeputeerde Elvira Sweet en wethouder Haydar Erol van Beverwijk de officiële opening van het nieuwe bestuursbureau van de SIG.

q36vcq0gb63d2z874cjlj7alt

Het kantoor van de SIG was voorheen gevestigd aan de Beneluxlaan in Heemskerk. Dagactiviteitencentrum Wisselwerk van de SIG verhuisde eerder dit jaar van de Duitslandlaan in Heemskerk (oude Vlinderschool) naar de Schans in Beverwijk, tegenover de nieuwe Steenhouwerij.