Leerlingen Tata Steel leveren rolstoelbordes

In augustus levert een groep leerlingen werktuigbouwkunde van de Academy van Tata Steel bij de organisatie van De Havendagen in IJmuiden een zelfgemaakt rolstoelbordes af. Daarmee kunnen bezoekers van het evenement in een rolstoel aan en van boord gaan van de schepen in de haven. Een tweede groep leerlingen levert deze week een aanhangwagen voor het vervoer van zweefvliegtuigen aan de Kennemer Zweefvlieg Club. Tevens hebben ze voor de Zuidhollandse Vlieg Club een zogenaamde rompkantelaar gemaakt, waarmee zweefvliegtuigen tijdens onderhoud zonder tillen kunnen worden gekanteld. Eerder bezorgden leerlingen van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden vijf skelters bij basisscholen in de regio. 

“De leerlingen hebben met veel enthousiasme aan de verschillende projecten gewerkt”, zo stelt Wouter Moraal, Coach Werktuigbouwkunde aan de bedrijfsschool. “Op onze bedrijfsschool ligt de nadruk op het in praktijk brengen van de opgedane kennis, zowel binnen ons staalbedrijf als door projecten voor instellingen en verenigingen uit onze regio. En dat spreekt jongeren met een passie voor techniek erg aan. 

td1tq1ss1e4rhz1ye32w0fc3u

Elk jaar starten bij ons zo’n 100 leerlingen met een opleiding tot werktuigbouwkundige, elektrotechnicus of procesoperator”.