Parkeervergunning via website gemeente B’wijk

BEVERWIJK – Voor gebieden waar het parkeren gereguleerd is, kan men een parkeervergunning aanschaffen. Daarvoor heeft de gemeente het E-loket Parkeren geopend. Iedereen kan nu via de website van de gemeente een parkeervergunning aanvragen, afmelden of het kenteken wijzigen.

Hoe werkt het?

Het parkeren wordt in Beverwijk en Wijk aan Zee gereguleerd door betaald parkeren, vergunninghouderszones en blauwe zones. Mensen die in zo’n gebied wonen of werken kunnen een parkeervergunning aanschaffen. Daarvoor is een bezoek aan het Stadhuis niet langer noodzakelijk. De vergunning is via het E-loket Parkeren online aan te vragen en direct geldig.

De parkeervergunningen zijn digitaal. Dit betekent dat er geen papieren vergunning wordt afgegeven. Handhaving vindt plaats op basis van het kenteken. Alleen de bezoekersvergunning is nog op papier.

Dienstverlening

De gemeente Beverwijk wil de dienstverlening op het gebied van parkeren aan burgers en bedrijven verbeteren. Tegelijkertijd moet de uitvoering van het parkeerbeleid efficiënter. Daarom is besloten tot digitalisering van de parkeervergunningen en het introduceren van het E-loket Parkeren. 

Voor de klant biedt invoering van het E-loket meer gebruiksgemak, voor de gemeente betekent het een besparing in de kosten voor handhaving en baliecontacten. Door de besparing kunnen de tarieven voor kortparkeren en de bewonersvergunning laag blijven.