Renovatie definitief, Velsertunnel wordt verhoogd

Foto:

Het gaat een slordige 105 miljoen euro kosten en zal starten in het voorjaar van 2016. We hebben het natuurlijk over de Velsertunnel. Rijkswaterstaat heeft de renovatiewerkzaamheden aan de Velsertunnel definitief gegund aan de aannemerscombinatie Hyacint.

Hyacint is een combinatie van aannemers Dura Vermeer, BESIX en installatiebedrijf SPIE Nederland. De combinatie is bij gunning ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel gedurende zeven jaar. 

velsertunnel

Velsertunnel sinds 1957 in gebruik (foto Novum)

Rijkswaterstaat laat tijdens de renovatie onder meer de doorrijhoogte van de tunnel vergroten, zodat er minder incidenten plaatsvinden met te hoge vrachtwagens. Daarnaast vernieuwt Rijkswaterstaat vrijwel alle tunneltechnische installaties (zoals de ventilatie, het blussysteem en de verlichting) en worden de vluchtwegen aangepast. In het miljoenenbedrag zitten onder andere de kosten voor de renovatie en voor de bereikbaarheidsmaatregelen die Rijkswaterstaat treft om de IJmond in 2016 bereikbaar te houden.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, gaat de tunnel in 2016 negen maanden helemaal dicht. Na de renovatie kan de Velsertunnel weer tientallen jaren mee.