Blauwalg in water W. Alexanderplantsoen, eerste dode vissen gezien

BEVERWIJK – Eerder deze week meldden verschillende media over de bacterie blauwalg, in het water van het Willem Alexanderplantsoen. Ze zien eruit als een blauwgroene, olieachtige laag op het water en komen tijdens warme zomers vaker voor. Vrijdagmiddag zijn door een wandelaar foto’s gemaakt van de eerste vissen die naar alle waarschijnlijkheid, de bacterie niet hebben overleeft.

Wat is blauwalg?

Blauwalgen kunnen giftig zijn en in de zomer voor veel overlast zorgen. Zwemwaarschuwingen, stank en massale vissterfte kunnen het gevolg zijn. Blauwalgen (ook wel cyanobacteriën genoemd) zijn microscopisch kleine organismen die overal ter wereld voorkomen, zowel in zoet als in zout water en op de waterbodem. Overmatige groei van blauwalgen is een teken dat het niet goed gaat met de waterkwaliteit en de natuur die daarvan afhankelijk is.

ecagsvr885j0kbqjpafd835bo

BeverwijkNieuws en betrokken buurtbewoners houden de ontwikkelingen op het plantsoen nauwlettend in de gaten.

ym8kle5xjand4kpkyl9eo66u6

Willem Alexanderplantsoen in Beverwijk (foto Google Maps) 

Bron Rijkswaterstaat en Provincie Noord Holland


Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen