Het weer in regio Beverwijk; ‘poncho met zonnebril’

Foto:

Beverwijk – De badhanddoek kan weer even de kast in, want stabiel zomerweer in in de regio Beverwijk zit er voorlopig even niet in. Wolken, zon en (onweers)buien bepalen het weerbeeld. In eerste instantie ligt de temperatuur daarbij nog op een hoog niveau. Tijdens zonnige perioden kunnen zomerse temperaturen worden bereikt. Na het weekend daalt de middagtemperatuur geleidelijk naar normale waarden van een graad of 22.

We hebben vandaag met wisselvallig zomerweer te maken. Als de zon schijnt, schiet de temperatuur omhoog. In de middag kan het maximaal 25 graden worden. Naast zon en wolken moeten we ook met buien rekening houden. Buien met kans op onweer en, vanwege de lage snelheid, lokaal veel neerslag. De wind is overwegend zwak van kracht en biedt de watersporters weinig uitdaging.

Vanavond houdt de buiigheid aan, maar vannacht zullen de meeste buien het voor gezien houden. De temperatuur daalt naar een graad of 15.

Zondag lijkt droog aan te vangen. De zon laat zich in de loop van de dag zien, maar ook buien zijn van de partij. De meeste buien zoeken het binnenland op en een klap onweer is ook morgen niet uitgesloten. De temperatuur wint een graadje ten opzichte van vandaag en kan in het oosten tot zuidoosten op 26 graden uitkomen. Volgens de bezoekers van weeronline.nl de ideale vakantietemperatuur! (helaas moeten we de buien dan voor lief nemen).

Maandag heeft de zon maar erg weinig ruimte. Neerslag is er voldoende, vooral in de zuidelijke helft van het land. In Zeeland wordt het maximaal 20 graden, in het oosten van het land lokaal zomers. De wind zoekt de noordhoek op en wakkert in de loop van de dag aan. Aan zee wordt een (vrij) krachtige wind verwacht, in het zuiden is de wind lange tijd zwak en veranderlijk van richting.

Bron Weeronline