De zondag van 27 juli, boordevol activiteiten!

Foto:

Het is vakantie, en een hoop mensen fietsen vandaag graag met een zwembroek of badpak onder de snelbinders, naar Wijk aan Zee. Dat kan natuurlijk nog steeds en je hebt ook nog grote kans op een vrij ligbed, maar er zijn vandaag genoeg leuke activiteiten ‘passend’ bij het weer!

Rondleiding beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ In Wijk aan Zee

In het jaar 1999, was Wijk aan Zee cultureel dorp van Europa, ter gelegenheid hiervan kregen elf beeldhouwers afkomstig uit elf Europese laden de opdracht om dit gebied te transformeren tot een beeldenpark dat heet ‘Een Zee van Staal’. Indrukwekkend om te zien, interessant om te horen.

De rondleiding begint om 14.00 uur.
Adres: Wijk aan Zee, begin van pierweg aan linkerkant

Koopzondag Centrum Beverwijk

Vandaag even lekker een ‘Breetje’ maken met de familie? Samen met je partner wat nieuwe kleren kopen en een kopje koffie bij de V&D of Hema drinken? Het cijfer voor het winkelweer krijgt vandaag een ruime voldoende.

Openingstijden 12.00 tot 17.00 uur.
De winkels op Breestraat, Zeestraat en Beverhof zijn geopend.

Lezing in Fort Veldhuis over Engelse Spitfire

Op zondag 27 juli is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over het beroemde Engelse jachtvliegtuig de Spitfire. Het is één van de beroemdste vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en is de gehele oorlog in diverse varianten in gebruik geweest. Heden ten dage vliegt de Spitfire nog steeds en is een graag geziene gast op Airshows. 

De lezing begint om 14.00 uur.
Kosten voor volwassenen € 3,50 en voor kinderen € 2,50
Adres: Genieweg 1 Heemskerk

Rondrit met Stoomtrein over Tata terrein

Om 10.45 vanochtend vertrekt de stoomtrein van het station Velserbosch om een rondrit te maken over het terrein van Tata Steel. Na anderhalf uur ben je weer terug en heb je de mogelijkheid om voor € 3,- het bedrijfsmuseum te bezoeken.

Informatie: Een ID bewijs is verplicht en dit mag geen rijbewijs zijn. Het station is te bereiken door de Wenkebachstraat tot aan het hoofdgebouw van Tata uit te rijden en nog voor de slagbomen, linksaf te gaan. U kunt daarna de borden volgen.

Kaartverkoop: start om 9.30 uur
Kinderen tot 12 jaar € 4,— Volwassenen € 6,—
Hoogovensmuseum – Station Velserbosch in Velsen-Noord

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.