Op het perron in Velsen-Noord, ouderwets stoom afblazen

VELSEN-NOORD – Het was vanochtend letterlijk en figuurlijk stoom afblazen in de goed opgewarmde Hoogovens Stoomlocomotief. De trein was afgeladen vol met 280 mensen aan boord. Op het programma vandaag, een rondleiding over het Tata terrein in stoomlocomotief ”Bonne”, welke nog stamt uit het jaar 1943. Een ‘reis’ vanaf het perron Velserbosch, over de rails, langs leuke weetjes van het bedrijf Tata Steel, waarvan iedere inwoner van Beverwijk, Velsen en omstreken wel iemand kent die hier werkt of gewerkt heeft. Wist u bijvoorbeeld dat er 9000 mensen werkzaam zijn en dat de handen van deze werknemers, in samenwerking met de fabrieken, 6,5 miljoen ton staal per jaar produceren? Een impressie van een geslaagde ochtend..

Bij de Hoogovens is tot 1962 gebruik gemaakt van stoomlocomotieven die in ’72 plaats maakten voor de diesellocomotieven.

jzx12wbitu7u1b7uchga5e4gl

Her spoorwegennet op het Tata terrein is goed voor 95 kilometer rails..

sfvngl7vxkzgekvlh8leaahax

Hoogovens zes, safety first!

gl6g1sk1eur841uqpvjuw9xsb

Volgens onze reisleider wordt hier kalk toegevoegd, waar vloeibaar staal in vervoerd wordt.

ve4wj9i3bbhsu6tmp0ryxkolo

nj5q6v6ux2q87h1gptqzm9t4y

c3rdiwcacwdwn7ccvgtku3600

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.