Weersverwachting na maandag weer zomers

Foto:

De zomer verdwijnt voor even naar de achtergrond, niet getreurd want de paviljoenhouders in Wijk aan Zee zullen met het weerbericht in het achterhoofd toch goede inkopen moeten doen! Maandag vallen stevige buien met daarbij kans op onweer. Lokaal kan veel neerslag vallen. Daarna knapt het weer op en krijgen we een paar mooie, zonnige ‘terrasjes’ dagen met aangename temperaturen. Pas in het weekend neemt de kans op buien opnieuw toe.

Maandag is het verre van zomers. De bewolking overheerst de zonneschijn en gedurende de hele dag komen hevige buien voor. Bij deze buien kan het stevig donderen en zijn ook hagel en later op de dag windstoten mogelijk. Dit meldt Weeronline.nl. 

Maandagavond heeft het zuiden nog lang te kampen met wat regen. Elders is het overwegend droog en wisselend bewolkt. De temperatuur zakt naar 16 of 17 graden.

Zonnig

Dinsdag is het weerbeeld van een hele andere orde. Het blijft zo goed als droog en in een groot deel van het land laat de zon zich goed zien. In het zuidoosten is iets meer bewolking aanwezig en kan later op de dag een regenbui voorkomen. Mogelijk gepaard met een klap onweer. De temperatuur is aangenaam te noemen met rond de 22 graden.

Tot het weekend blijft het overwegend droog met flinke zonnige perioden. Woensdag is het dan met 21 tot 23 graden de minst warme dag, maar donderdag en vrijdag loopt het kwik weer enkele graden verder op.

Weekend

In het weekend keren de buien terug. Zaterdag is het overdag waarschijnlijk nog droog en vrij zonnig, maar neemt in de loop van de dag de kans op buien toe. De maxima liggen deze dag tussen 23 en 27 graden. Zondag is er meer bewolking en worden overdag al buien verwacht. Ook de middagtemperaturen liggen enkele graden lager.