Gemeentebericht: Wateroverlast Beverwijk en Wijk aan Zee

Foto:

Maandag 28 juli is er in Beverwijk 94 mm en in Wijk aan Zee 72 mm regen gevallen. Deze extreme regenval heeft voor nogal wat overlast gezorgd in onze gemeente. Niet alleen wegen en tunnels kwamen blank te staan, maar ook winkelpanden, huizen en bedrijven ondervonden last van de regen.

Verschillende hulpdiensten hebben samen met het Team Openbare Ruimte van de gemeente hard gewerkt om gevaarlijke situaties te voorkomen en waar mogelijk op te lossen. Met name de brandweer heeft de handen vol gehad aan de Viaductweg. Zij hebben het water weten weg te pompen. Hiervoor heeft de gemeente de Spoorsingel tijdelijk afgezet voor doorgaand verkeer. Ook de Wijkermeerweg is tijdelijk afgesloten. Het water liep de naastgelegen panden in en zorgde voor waterschade. Als het verkeer bleef rijden op de weg leverde deze golfslag op waardoor de eigenaren van de lagergelegen panden nog meer schade hadden gehad. Ook de Julianaweg in Wijk aan Zee stond blank. De afgekoppelde delen van Wijk aan Zee bleven relatief droog. De tunnel Laan der Nederlanden en de fietstunnel Belgiëlaan hadden buiten het van meerdere kanten instromende water, ook last van de overlopende Spoorsloot. Dit water liep vanuit de sloot de tunnel in en moest uiteraard worden afgesloten. De tunnel Laan der Nederlanden kon rond 20.00 uur weer opengesteld worden. De tunnel Belgiëlaan is de hele nacht afgezet en heeft het met behulp van het aanwezige pompgemaal op eigen kracht gered.

Bovenstaande is slechts een greep uit de meldingen die gisteren zijn binnengekomen vanwege de hevige regenval. Het Team Openbare Ruimte van de gemeente Beverwijk is de komende periode nog wel bezig met de afhandeling van alle grote en kleine schades aan de openbare ruimte.