Zieke en dode bomen in Heemskerk tegen vlakte

Foto:

Vanaf maandag 4 augustus start de aannemer met het kappen van een aantal zieke en dode bomen in Heemskerk. Enkele iepen, kastanjes en essen zijn dood of aangetast door ziekte en worden verwijderd om verdere verspreiding tegen te gaan. Verspreid door Heemskerk worden ook andere dode en zieltogende bomen gekapt.

Aan de Marquettelaan en in de Lessestraat is iepenziekte geconstateerd. Enkele van de iepen die in deze straten staan zijn aangetast of dood. Deze iepen worden gekapt om verspreiding van de besmettelijke ziekte onder de andere iepen te voorkomen.
In de Maerten van Heemskerckstraat, het Schutterskwartier en het Weverskwartier lijdt een aantal kastanjes aan kastanjebloedingsziekte. De bomen horen donkergroen blad te hebben, maar de bladeren zijn geel uitgeslagen of de kastanjebomen zijn kaal. De zieke bomen worden daarom verwijderd.
Ook de essen in Heemskerk hebben het moeilijk. Landelijk sterven veel bomen van deze soort door de essentaksterfte. Deze ziekte is in Heemskerk nog niet vastgesteld en daarom worden op dit moment alleen de dode essen gekapt. Het is niet uit te sluiten dat er meer essen gaan volgen.

Na de kapwerkzaamheden kunnen bepaalde locaties een kale uitstraling hebben. Afhankelijk van het straatbeeld en de gesteldheid van het resterende groen wordt bepaald of er herbeplanting plaatsvindt. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met het beschikbare budget vanwege de bezuiniging op groenonderhoud.

Cookieinstellingen