De ‘baywatch’ van strand Wijk aan Zee 

Foto:

WIJK AAN ZEE – Een schrikbarend aantal verdrinkingen dit zomerseizoen. In totaal zijn er maar liefst 8 mensen verdronken aan de Nederlandse kust. De reddingsbrigade spreekt in  gesprek met de Telegraaf van een “trieste tussenbalans”. In veel gevallen kwamen mensen die een helpende hand wilden bieden aan mensen in nood, zelf in de problemen. De Reddingsbrigade adviseert daarom in deze situaties gelijk professionele hulp in te schakelen. Onze kuststrook in Wijk aan Zee wordt bewaakt door ‘baywatch’ De Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade. Zij nemen 4 kilometer kust voor hun rekening. De vrijwilligers van de reddingsbrigade staan de hele zomer weer stand-by.

Door de zuidwestenwind gisteren was er een gevaarlijke onderstroom en dit maakt het lastig en gevaarlijk om te zwemmen, en dan is het maar goed dat een aantal gediplomeerde lifeguards, een oogje in het zeil houden! De Reddingsbrigade heeft de hoofdpost (Zuidpost) bij de strandopgang Zwaanstraat en een EHBO post (Noordpost) bij de strandopgang Relweg.  

3e-strand-04-08-2014-014-2

Er was gisteren plek genoeg op het strand (foto Henk Luntz)

De posten van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade zijn van medio mei tot begin september 7 dagen per week geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur.  Gedurende de wintermaanden (van september tot april) is de alarmploeg van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade stand-by voor eventuele calamiteiten op of bij het strand van Wijk aan Zee.

De vrijwilligers van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade een handje helpen? Kijk op:
http://www.reddingsbrigade-wijkaanzee.nl/contact-2/meehelpen/