Familieuitje; Worm tot aan gehaktbal

IJMUIDEN – Je dobbert in het water en poetst nog eens je schubben en kieuwen op. Een grote schaduw drijft langzaam naar je toe en verduisterd het daglicht. Op het moment dat je naar boven kijkt zie je aan de oppervlakte een grote boot en een flink aantal kleine lichtjes ontbranden.. Een clubje van vijf man heeft zojuist een sjekkie in de brand gestoken en nummer zes trekt een gehaktballetje uit de jus-pan.. Vandaag staat teambuilding, gezelligheid en visvangst centraal op één van de leukste uitjes die je in de IJmond kan maken; Zeevissen!

Luuk, alias de ’’zeebonk’’ is schipper van Sportvisserij IJmuiden en begeleid je bij een dagje zeevissen van de worm aan de haak tot en met de gehaktbal aan boord. Bij de Sportvisserij beleef je een leuk avontuur met je gezin, gezellig met je vrienden of als bedrijfsuitje! Weer of geen weer het is altijd een groot avontuur. Je hoeft zelfs geen hengel in je bezit te hebben, want een complete visuitrusting  is onderdeel van het bijvoorbeeld het Zomer-arrangement. Net als een vers gevangen makreeltje aan boord trouwens!

ydvltohiedka59f3uhprq6i4r

Het programma:
Aanvang: 8.00 uur opstappen
Uitvaren: Ongeveer 45 minuten 
Dan is het tijd om de hengel te werpen en de vis aan de haak te slaan! 
Ondertussen wordt er een lekker visje gerookt aan boord, die in de pauzes genuttigd wordt.

uzfaosk6mah0drro36e5m74fc

De boot vaart naar verschillende locaties waar de vis zich bevind. Als de toeter één maal klinkt kun je de hengel uitgooien. Als de toeter twee keer klinkt,
mag je de hengel binnenboord halen, en bij de derde keer wordt er koers gezet naar een andere locatie. Rond de klok van 16.00 uur sta je weer op het vaste land  en kunnen de sterke verhalen beginnen!

y9irqyhcd9vnvayzcd65yf3hc

Meer informatie:
http://www.sportvisserij-ijmuiden.nl/

Fotoreportage door Niels Hout

Cookieinstellingen