Weersverwachting feestweek; poncho in binnenzak

Foto:

BEVERWIJK – De festiviteiten zijn in volle gang, de kermis heeft gisteren al ‘afgetrapt’ en  op de Zeestraat staat vanmiddag een echte kinderboerderij opgesteld en lopen de pony’s met kids op de rug over straat! Alle feestweek gangers hopen natuurlijk op een ‘Spaans’ weertje, maar de praktijk is wisselvallig weer.  Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus wees voorbereid op hier én daar een klein buitje. Met een poncho in de binnenzak ben je opgewassen tegen een paar waterdruppels! Er zijn afgelopen nacht en vanochtend al een aantal buien over de kust en het noordwesten van het land getrokken. In de loop van de dag wordt het aan de kust meest droog, maar bestaat er vanavond wederom kans op een klein buitje.

Vanmiddag  Aan de kust wint de zon steeds meer terrein en is het op een lokale bui na droog. Er staat vanmiddag een matige zuidwestenwind, aan zee is de zuidwester vrij krachtig en op de Wadden mogelijk tijdelijk krachtig. De temperatuur stijgt tot een graad of 21.

Vanavond is eerst nog kans op een enkele bui, maar geleidelijk wordt het droog en klaart het steeds meer op. Tot ongeveer tien over negen laat de zon zich regelmatig zien. Aan de kust leeft de buienactiviteit in de loop van de avond steeds meer op. 

Vannacht ontstaat in het binnenland lage bewolking en koelt het af tot ongeveer 12 graden.

Donderdag is het ’s ochtends overwegend bewolkt en worden in de loop van de ochtend vanuit het westen regenbuien verwacht. Later in de middag wordt het geleidelijk weer droog. De zonnige momenten zijn spaarzaam en bij een matige zuidwesten- en later westenwind stijgt de temperatuur tot 20 of 21 graden. In de avond wordt de bewolking vanuit westen weer wat dikker en vanaf halverwege de avond trekken enkele buien over het land.

Vrijdag belooft een dag met veel bewolking en buien te worden. Vooral ’s middags en de eerste uren van de avond is daarbij ook kans op onweer en kan het plaatselijk behoorlijk nat worden. In de loop van de avond neemt de buiigheid af en wordt het droog. Het wordt vrijdag ongeveer 20 graden.

Zaterdag is het naar verwachting eerst nog overwegend droog met enkel aan de kust buien, gedurende de ochtend neemt de kans op een regenbui toe. ’s Middags trekken enkele buien over het land. Tegen de avond wordt het vanuit het westen weer droog. Tussendoor zijn er flinke zonnige perioden. De maximumtemperatuur komt uit rond 20 graden.

Zondag passeert een frontale storing. Er zijn vrij veel wolkenvelden en ’s middags valt van tijd tot tijd regen. Bovendien komt er een stevige (zuid)westenwind te staan. Het wordt nog slechts een graad of 19.

bron Weeronline