Harddraverij: Gokkers, razende paarden en anekdotes

BEVERWIJK – „Het deelnemersveld in Beverwijk is om de vingers bij af te likken. Zoveel klasbakken aan de start moet een garantie zijn op spektakel.” Een boodschap van de kortebaan draverij die perspectief biedt. Althans voor de fanatieke gokkers en liefhebbers voor de paardensport. De harddraverij wordt door vele het ‘topstuk’ van de feestweek genoemd. De kracht zit hem waarschijnlijk ook zeker in de luwte en schaduw van de competitie op de kortebaan. Een ‘vette’ roddel, een anekdote uit de studententijd én een toast op mooie omzetcijfers, vinden vaak plaats zonder zicht op de baan én met het geluid van de paardenkrachten gedrukt op de hoefijzers, op de achtergrond..

Aad Pools een deelnemer met ‘ervaren jaren en paarden’  brengt twee favorieten in de baan. ‘Mister kortebaan’ ging in zijn thuiswedstrijd vol voor de zege met Edo Venus en Iper Flying. Toch werd het een klein een beetje een deceptie, want alleen Venus wist vandaag een beker mee te pakken. Het is een derde plaatst geworden. De winnaar van vandaag is Quick du Vivier met ruiter Cees Imming. Hij won acht jaar geleden ook al op de kortebaan.

hbuoooybk3idghpvi0r9ksx1a

Monique uit Heemskerk is vaste gast op de kortebaan en zet steevast in op één van de paarden. Een bedrag van € 20,– op paard Wincorf, heeft haar alleen zeer weinig opgeleverd vandaag. Om precies te zijn gaat Monique met niks naar huis.. Toch zijn er vele gokkers die vandaag flink wat euro’s kunnen bijschrijven, want het paard van Imming was een echte ‘ousider’.

xuuc0elgg4eoxomhosnuj8nt8

Gezien het aantal zitplaatsen vandaag zullen een flink aantal gasten hun zware benen de nodige ‘verzachting’ geven aan de tap of met een lekker wijntje. Het is namelijk vandaag nog lang niet afgelopen.

dmpe5qx2dprj3a43nm0kg4ngj

De spanning is zichtbaar af te lezen bij deze ruiter..

j9psi1ffwyw96kd83m4a22a5g

De festiviteiten gaan volop door.. Tot de barkeeper de lichtschakelaar zal omzetten zal het nog lang ‘onrustig’ blijven in de wijk!

mat35mwfnzsqa4cezy9amq6yr

Achter de schermen worden de ruiters bijgestaan door meerdere teamleden. Hier wacht een dame om ‘haar’ ruiter te begeleiden naar de parkeerplaats naast de Beverhof, waar de paardentrailers staan opgesteld.

v3m7w0kulhzb6hozi8tca3lbe

Ook snackbar Jimmy is met zijn Vlaamsche patat voorbereid op ‘vuurwerk’!

Meer foto’s?
Klik op de knop ‘reeks’ bovenaan in de foto.