Eenzijdig verkeersongeval op Maerelaan, na epileptisch insult

Foto:

HEEMSKERK – Een automobilist heeft zondagochtend kort na half tien een schakelkast omver gereden op de Maerelaan ter hoogte van de Van Lennepstraat in Heemskerk. De bestuurder kreeg tijdens het rijden een epileptisch insult, waardoor hij de stoep op schoot, om een verkeersbord heen reed en tegen de schakelkast klapte. De auto heeft de kast daarbij uit de grond gereden en enkele meters meegesleurd. Het voertuig kwam uiteindelijk aan de andere kant van de kruising op de rijbaan tot stilstand.

Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De bestuurder is door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Een tweede persoon kwam met de schrik vrij. 

20140817maerelaan-8

De brandweer heeft de auto veilig gesteld en de schakelkast gecontroleerd en afgezet met lint. De gemeente is in kennis gesteld om verdere herstelmaatregelen te nemen ten aanzien van de schakelkast, die daar staat ten behoeve van de stroomvoorziening van de weekmarkt. De Maerelaan was vanwege het ongeval enige tijd afgesloten voor het verkeer.