Armani en Björn Borg doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar (update)

Foto:

AMSTERDAM –  Vandaag maakte Deterink Advocaten bekend dat acht merkhouders aangifte hebben gedaan tegen de Beverwijkse Bazaar voor het faciliteren van namaakhandel. Het gaat om de a-merken als Armani, Björn Borg en Chanel. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

„Meer dan 90 procent van de gekochte items was voorzien van de merken van de merkhouders namens wie aangifte werd gedaan. Deze producten zijn onderzocht door de merkhouders en 90 procent werd beoordeeld als namaak”, aldus het advocatenkantoor in gesprek met het NHD.

Na herhaaldelijke verzoeken van de merkhouders en het onverminderd voortduren van de verkoop van de namaakkleding en accessoires is volgens het advocatenkantoor besloten om aangifte te doen tegen de Bazaar. Advocaat G. van den Broek: ,,Het zou mooi zijn als de ongebreidelde handel in vervalsingen op de Bazaar nu eindelijk eens wordt gestopt.”

De merken Beats by Dr. Dre, Coty (namens Davidoff en Joop) en True Religion maken het collectief van de acht merken compleet.

In een reactie laat de Beverwijkse Bazaar in Beverwijk het volgende weten:

De Bazaar reageert verbaasd op het persbericht van Deterink Advocaten en Notarissen over vermeende aangifte.

De Bazaar is volledig onbekend met de inhoud van de vermeende aangifte gedaan door diverse merkhouders. De Bazaar laat weten hier niet van op de hoogte te zijn of te zijn gebracht door Deterink Advocaten en Notarissen, de desbetreffende merkhouders of het Openbaar Ministerie. 

Overheidsdiensten voeren regelmatig controles uit op De Bazaar

De Bazaar heeft al jaren in het kader van het horizontale toezicht een samenwerkingsverband met verschillende overheidsdiensten waaronder de politie, gemeente Beverwijk, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst. Daarnaast werkt De Bazaar samen met React (voormalig Stichting Namaakbestrijding), de officiële internationale instantie ter bestrijding van namaak handel. De overheidsdiensten alsmede React voeren regelmatig controles uit op De Bazaar. 

De Bazaar wacht de inhoud van de vermeende aangifte af. 

Cookieinstellingen