Automobilist gaat er vandoor na aanrijding op de A9 (update)

Foto:

Velsen-Zuid – Een automobilist is er dinsdagmiddag vandoor gegaan nadat hij met zijn voertuig in de vangrail was geklapt. De man reed over de A9 richting het Rottepolderplein toen het net na de Wijkertunnel mis ging. Door nog onbekende oorzaak reed de man vanaf de linkerbaan rechts de vangrail in.

Diverse hulpdiensten kwamen in actie om de mogelijke slachtoffers hulp te bieden. Bij aankomst was de bestuurder er echter al vandoor gegaan. Politieagenten hebben in de omgeving naar de man gezocht maar deze is voor zover bekend nog niet aangetroffen. Brandweermannen hebben de wagen veilig gesteld waarna deze naar de kant is geduwd zodat er weer een extra rijbaan kon worden vrijgegeven.

automobilist-gaat-er-vandoor-na-aanrijding-op-de-a9

Door het ongeval waren er tijdelijk 2 van de 3 rijstroken afgesloten voor het verkeer. Hierdoor was er vertraging voor het overige verkeer.

Update 18.50 uur
Een weggebruiker meldt zojuist aan BeverwijkNieuws dat er aan de andere kant van de Wijkertunnel een persoon is aangehouden. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de bestuurder van het voertuig.