Bites & Beats 2014 op landgoed Assumburg

Foto:

Zondag barst hét culinaire en muzikale feest van de regio weer los in de tuin van Slot Assumburg: Bites & Beats 2014. Het aanbod van lekkernijen is nog groter dan vorig jaar, het terrein is ruimtelijker opgezet en de muziek is gevarieerd en biedt volop vermaak voor jong en ouder. De opbrengst van Bites & Beats komt ten goede aan de stichting ‘Ook voor jou’.

De combinatie van smakelijke ‘bites’, bereid en geserveerd door regionale restaurants en speciaalzaken, en de swingende ‘beats’ van artiesten uit de IJmond bleek vorig jaar een schot in de roos. De eerste editie van het gratis toegankelijke evenement trok duizenden bezoekers die allemaal erg enthousiast waren over het concept. Het aanbod van lekkernijen is uitgebreid en ook aan de jongste bezoekers van Bites & Beats is gedacht. Dat geldt ook voor de muziek. Met de komst van onder meer Combo VaBanque, Lee & The Hillbillyblues Combo en VanZolder is met vrijwel elke muzieksmaak rekening gehouden.

Eén van de hoogtepunten van Bites & Beats is de eendjesrace die in samenwerking met de Lions wordt georganiseerd. In de slotgracht van Assemburg worden omstreeks 16:00 1.500 plastic eendjes losgelaten. Er zijn met deze spectaculaire race mooie prijzen te winnen. De opbrengst van de eendjesrace komt, net als een groot deel van de horecaomzet, ten goede aan ‘Ook voor jou’. Vorig jaar bedroeg de opbrengst 7.500 euro. Dat geld ging toen naar ‘Het Huis Heemskerk’. Startbewijzen voor de eendjesrace zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Stichting ‘Ook Voor Jou’, Diezestraat 18 in Beverwijk.

Bites & Beats wordt georganiseerd door de leden van de Junior Chamber International IJmond, ook wel bekend als Junior Kamer IJmond, en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Weel en Mol Assurantiën uit Castricum. 

Het evenement duurt van 12.00 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Cookieinstellingen