Manager Sportfondsenbad: ,,klaar voor komende 10 jaar”

Foto:

Na zes weken slopen, timmeren en verbouwen, gaat het Sportfondsenbad weer open. Na deze ingrijpende renovatie is het zwembad klaar voor de komende tien jaar. In de accommodatie zijn een aantal vernieuwingen aangebracht die onder andere zorgen voor een beter klimaat. Maar ook is de uitstraling gemoderniseerd en aangepast aan deze tijd.

Bij binnenkomst zijn de vernieuwingen direct zichtbaar want in de entree is de bekende “vissenkom” vervangen door een moderne receptiebalie met een kleurige uitstraling. Ook is de tegelvloer vernieuwd en sluit deze mooi aan op de nieuwe receptiebalie. Tevens heeft het omkleedgedeelte een opknapbeurt ondergaan. Zo zijn alle wisselcabines vervangen en gerestyled. Het tegelwerk is hierop aangepast en de wanden en pilaren hebben een nieuwe kleur gekregen. Daarbij heeft het horecagedeelte van het zwembad een metamorfose ondergaan en hier is niet alleen het uitgiftepunt veranderd, ook het meubilair en de indeling is vernieuwd. Tevens is er een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie aangebracht, die zorg draagt voor een prettig klimaat, voor zowel zwemmers als bezoekers.

dsc01811

De meest ingrijpende verandering is wel de aanpassing van de bekende badrand. Als één van de weinige zwembaden, was er nog een hoge opstaande rand. Karakteristiek voor dit bad, maar niet meer van deze tijd. De rand werkte bijvoorbeeld beperkend bij het “in en uit het water gaan”. Nu is de badrand gelijk aan het waterniveau. Dit laatste is vooral voor de oudere bezoekers een verbetering omdat het bad nu toegankelijker is.

“Het was een zeer ingrijpende renovatie maar met deze aanpassingen is het zwembad weer klaar voor de toekomst. Natuurlijk zal het wennen zijn voor onze bezoekers maar ik denk dat iedereen het heel mooi zal vinden. Wij gaan ervan uit dat wij hiermee weer tien jaar voort kunnen en onze bezoekers goed van dienst kunnen zijn”, aldus Fred van Trigt, manager Sportfondsenbad Beverwijk.

Tevens staat komend jaar in het teken van het 50 jarig bestaan want op 6 november 2015 viert het zwembad haar gouden jubileum. Op 6 november aanstaande zal dit jubileumjaar van start gaan en zal het zwembad ook feestelijk “heropend” worden door wethouder H. Erol naar aanleiding van de renovatie.

Het zwembad is inmiddels weer geopend volgens het normale openingsrooster.