Buurman bezorgt Ricardo onvergetelijke dag

HEEMSKERK – Ricardo Caria zal donderdagavond de 21e van augustus niet snel vergeten. Al twee weken schreeuwt hij het bijna letterlijk van de daken en zijn de klasgenootjes ondertussen stik jaloers.. Ricardo vat het in één woord samen: „VET!”. Vandaag gaat Ricardo namelijk op initiatief van zijn buurman Ernst Linting en de Motor Vrienden Club opstap voor een ‘Ride out’. Met het bulderende geluid van een echte trike onder zijn billen en meer dan twintig motorrijders in de achtervolging rijden ze donderdagavond een route van twee uur door de IJmond! Een bijzondere dag voor de gehandicapte jongeman van bijna (!)16 jaar oud.

Het initiatief 

Free bikers Heemskerk rijden altijd met een leuk doel, om meestal mensen met een beperking, een dag te bezorgen die men niet snel vergeet. Toen Ricardo daar lucht van kreeg zij hij: „Pak je agenda maar, dat wil ik ook!” Dat waren de woorden die aanjager Ernst nodig had om motorrijders uit alle winstreken bij elkaar te krijgen. Ernst vertelt: „Iedereen raakte enthousiast en het was binnen acht dagen geregeld”

jbbyke1a7n2qqxr46i0by8q5z

Ernst Linting en zijn buurjongen Ricardo Caria

Met onder andere het medium Facebook is het gelukt om meer dan twintig rijders bij elkaar te krijgen. „maar we hebben ook iedereen aangesproken die een motor in de schuur heeft staan om mee te rijden. Zo is ook een buurtbewoner overstag gegaan, omdat het voor onze buurjongen Ricardo is” aldus Ernst.

uecjifnh8aqak7ruphnvwdujb

Ellen en Antonio zijn zichtbaar dankbaar met deze onvergetelijke dag voor hun zoon

De route

Rond de klok van 18.00 uur schieten het aantal decibels de lucht in. De eerste ‘Bikers’ bulderen de Laan van Assumburg binnen. Ricardo, al dagen zenuwachtig voor de grote rit, glimt van oor tot oor en kan niet wachten om op de trike te stappen.

spaopinbdus1rxlp9betvz4sn

Ricardo wordt klaar gestoomd voor de rit

De route begint om 18.30 uur en loopt van Heemskerk, Uitgeest, Heiloo, langzaam omhoog via Alkmaar en Egmond om dan weer terug te keren richting het huis van de familie Caria. Vlak voordat de ‘Ride Out’ van start gaat vertelt Robert, eigenaar van een motorzaak uit Warmenhuizen en meerijder, dat zijn avond al niet meer stuk kan: „ik zag namelijk net de glimlach van Ricardo”.

g605wqk8ltss8k4j0f3h40uxj

ovm5oeuk7pz01x8hma0cv5krq

Met een brede glimlach verborgen achter het vizier, gaat Ricardo onderweg voor een onvergetelijke avond!

w86q474xf2o9yq993ud2eo143

Meer foto’s? Klik in de afbeelding bovenaan het bericht op de knop FOTOREEKS.