Graaf Janstraat: ‘al 16 jaar in gesprek met gemeente over riolering’

BEVERWIJK – Door de neerslag vandaag staan de bewoners van de Graaf Janstraat in Beverwijk in korte tijd achter elkaar weer met de voeten in de laarzen en een teil in de handen. Rond half twee vanmiddag heeft een medewerker van de gemeente Beverwijk de straat afgesloten vanwege de wateroverlast. De straat staat blank, maar ook de huizen en steegjes staan gevuld met centimeters dik water. Bewoners vinden dat de gemeente in gebreke blijft en zijn het letterlijk ‘spuugzat’.

Mevrouw De Roos vertelt emotioneel dat ze voor de tweede keer in drie weken tijd haar vloerbekleding moet gaan vernieuwen. Ze wordt bij de overlast bijgestaan door verschillende buurtbewoners die haar een helpende hand bieden om het zo droog mogelijk te houden.

mgk5etrx0saz7ii9aycvdt7v1

Mevrouw De Roos lacht als een boer met kiespijn

Een buurman van iets verderop had bij de hevige regenval van enkele weken terug meer dan € 2000,— euro schade. Hij vertelt: „We zijn al meer dan 16 jaar bezig om de riolering hier aan te pakken” Waarop een buurvrouw hem aanvult „alles rot weg hier en er wordt gewoon niets aan gedaan”

l59h06v8r22vxrfo7exkcv0um

De riolering loopt volgens de buurtbewoners na een stevige bui veel te snel vast, waarop de kelders en huizen veel waterschade oplopen.

kheygovyk3107t828qcapu7w2

Een buurtbewoner probeert de schade beperkt te houden

xbaojd3fvdum6wp45wcxj6zwu

De gemeente is om een reactie gevraagd, maar was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

samzlbsuucqunfhc61z72eqjb

                                               Ooggetuige van een nieuwsfeit? Tip ons!

Cookieinstellingen