Velsertunnel dicht, verkeerschaos gevolg (foto’s + update)

VELSEN – De werkzaamheden voor het oplossen van de storing zijn nog in volle gang. Dat betekent forse vertragingen door de afsluiting van de Velsertunnel. Eerder vannacht is een oplossing gevonden voor de stroomstoring van gisteren, maar er is een nieuwe storing gevonden bij de bediening van de slagbomen en deze moet eerst worden verholpen voordat de tunnel kan worden vrijgegeven. (Update: De connexion meldt rond 17.00 uur op haar Twitter account, dat de lijnbussen met gepaste snelheid door te tunnel rijden)

Lijnbussen en automobilisten die een druk bezet pontje gebruiken voor de oversteek van het Noordzeekanaal. Het levert voor veel weggebruikers een vervelend begin van het weekend op, want ook bij de omleiding via de A9 / Wijkertunnel staat een flinke file van 17 minuten. Ook moet er volgens Rijkswaterstaat zaterdagavond rekening worden gehouden met een nieuwe afsluiting van de Velsertunnel. Vanaf 20.00 uur wordt namelijk opnieuw onderzoek verricht. (kijk voor actuele informatie op de site van de ANWB of VID)

a43ewdnriet9r1g9o2hk1hoxz
Op de Velsertraverse staan borden met aanwijzingen vanwege de eerdere werkzaamheden vannacht. Deze konden vanochtend vanwege de nieuwe storing blijven staan.

btpdvzvc2lei3kbw8gykd2hl5
Een lege A22 blijft een vreemde gewaarwording

i4yrfjji65a63bfcb9pvct5s1
Pas ook even op voor vallende stenen…

zzjfllhhhmhlkrgypbrvjcsa9
In de tunnel wordt 24/7 toezicht gehouden dmv de verschillende camera’s

fsgbxkeg08sw3xykmmhqawl4q
Bij een rondje Velsertunnel zien we een auto van Rijkswaterstaat verschillende keren door de tunnel rijden. Er zijn rond de tunnel zelf geen werkzaamheden zichtbaar.

ihk9jqbu5k4hk6v4uih7v2bmb
Het levert ook nog een zeer mooi plaatje op. Dit schip kreeg voorrang waarop het pontje 10 minuutjes moest wachten.

c2dpucwuezkx51q3muhxp2bz5
Automobilisten wachten op de pont

osfwbxpm2vul50dm7cvn1ppb3
In Velsen-Zuid is de chaos ogenschijnlijk het grootst

Cookieinstellingen