Truus Valkering ontvangt zilveren provinciepenning

Foto:

VELSEN – Vandaag heeft de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, de zilveren provinciepenning uitgereikt aan Truus Valkering bij haar afscheid van Tata Steel.De provincie reikt de zilveren penning incidenteel uit aan personen voor hun uitzonderlijke inzet in de provincie Noord-Holland.

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft de zilveren provinciepenning toegekend aan mevrouw Valkering vanwege haar levenslange inzet voor het staalconcern en daarmee de economie en levendigheid van de provincie Noord-Holland, en vanwege haar zeer productieve en belangeloze inzet voor de Noord-Hollandse samenleving.

Mevrouw Valkering heeft een lange staat van dienst bij Tata Steel, één van de grootste ondernemingen in de provincie Noord-Holland. Zij is in 1970 begonnen als juridisch medewerker bij de toenmalige Koninklijke Hoogovens. Zij heeft diverse functies bij het bedrijf vervuld, onder meer Hoofd internationale zaken en overheidsbetrekkingen bij Hoogovens; Group director public affairs bij Corus Group in Londen; Directeur communications en public affairs bij Corus Nederland en Director international affairs Tata Steel Europe in Brussel.

Mevrouw Valkering in diverse functies zich ingezet voor de Noord-Hollandse samenleving. Zij was onder meer lid van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, lid van het Afdelingsbestuur Noord-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds en zij heeft zich ingezet voor het Schaaktoernooi in Wijk aan Zee.