Veel schade en consternatie door binnenbrand in de Kerklaan

HEEMSKERK – Een keukenbrand in een woning aan de Kerklaan in Heemskerk heeft dinsdagavond voor veel schade gezorgd. Ook leidde het incident tot de nodige consternatie.

De woning waar de brand uitbrak bevond zich op een bovenverdieping in een zijvleugel van het gebouw waarin ook de muziekschool gevestigd is.

kxxy67hj0q7ud5ceu77pt8a2l

Nadat diverse hulpdiensten met zwaalichten en sirenes ter plaatse kwamen, verlieten veel gebruikers van de muziekschool snel het pand. Ook enkele omwonenden moesten tijdelijk hun woning verlaten. Brandweermensen wisten te voorkomen dat de brand via het afzuigkanaal uitslaand werd en hadden het vuur snel onder controle. Daardoor werd duidelijk dat de muziekschool geen gevaar liep, waarop de muzikanten weer terug konden keren.

Twee personen waaronder de bewoner zijn door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld vanwege rookinhalatie. De woning heeft veel rook- en roetschade opgelopen en is voorlopig onbewoonbaar verklaard. Salvage en de woningcorporatie zijn ingeschakeld om de zaak verder af te handelen. De bewoners van de omliggende woningen konden vanavond wel terugkeren.

Ooggetuige van een nieuwsfeit? Tip ons!